Conectează-te cu noi

Naţional

Vremea în minivacanţa de 1 IUNIE | Ce anunţă meteorologii pentru perioada următoare

Publicat acum

pe

În perioada minivacanţei de 1 iunie, temperaturile vor fi ridicate, maximele atingând 34 de grade în sudul Olteniei şi Munteniei. La mare se aşteaptă o maximă de 25 de grade, însă pentru sfârşitul săptămânii se anunţă ploi cu descărcări electrice şi posibilă grindină în zona montană şi nordul ţării.

Ziua de vineri vine cu o vreme călduroasă în majoritatea zonelor. Asta înseamnă că la orele amiezii se vor înregistra temperaturi maxime, cam între 27-34 de grade. Aceste 34 de grade urmând a se înregistra în Sudul Olteniei şi a Munteniei. În sud-estul ţării, vor fi 23-25 de grade, însă se vor semnala intensificări ale vântului, ceea ce înseamnă că, în aer, temperatura simţită de corpul uman va mai scăzută decât 23-25 de grade”, a declarat, pentru Mediafax, Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

În weekend, pe litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade. La munte vremea va fi instabilă şi se anunţă ploi cu descărcări electrice, chiar şi grindină.

În general temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele pentru început de vară. Cu valori în general între 22 şi 31 de grade. Cele mai ridicate vor fi în Sudul Olteniei şi a Munteniei, iar cele mai coborâte valori se vor înregistra în zona litoralului, respectiv 21-23 de grade. Sfârşitul săptămânii va aduce şi un grad mai ridicat de instabilitate atmosferică. Adică dezvoltarea norilor în orele amiezii care să determine apariţia adverselor torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi uniform grindină. Urmând a fi mai frecvente în vestul, nordul şi centrul ţării, dar şi în toată zona montană”, a declarat meteorologul.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER