Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Weekend aglomerat pentru polițiștii din Gherla: la volan fără permis, șoferi băuți + acțiuni preventive

Publicat acum

pe

loading...

Weekend plin pentru polițiștii din Gherla: au identificat mai multe persoane care conduceau fără permis sau care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Ieri, în jurul orei 16.00, poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au depistat un bărbat de 36 de ani din comuna Corneşti, judeţul Cluj, în timp ce conducea un ansmablu de vehicule format din tractor şi semiremorcă artizanală, pe raza localităţii Corneşti, pe D.J. 109B deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului şi tractarea unei remorci neîmatriculate sau înregistrate pe drumurile publice, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

De asemenea, în jurul orei 15.25, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 63 de ani, cetăţean italian, care conducea un autoturism pe raza localităţii Lujerdiu, judeţul Cluj, pe D.J. 109B, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest, a scos în evidenţă o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Sâmbătă, în jurul orei 17.50, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat o femeie de 24 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Coasta, judeţul Cluj, pe D.J. 109D, deşi nu deţine permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că femeia a primit autoturismul pentru a-l conduce de la un bărbat de 25 de ani, din comuna Pălatca, judeţul Cluj, care cunoştea faptul că aceasta nu deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus de către o persoană fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Tot sâmbătă, în jurul orei 18.10, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Jucu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un moped pe D.J. 109D, pe raza localităţii Jucu Herghelie, judeţul Cluj, deşi nu deţine permis de conducere iar mopedul nu era înmatriculat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Vineri, în jurul orei 02.40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au depistat un tânăr de 19 de ani din comuna Geaca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 161E, de pe raza localității Cătina, județul Cluj, deși nu deține permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Sâmbătă, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Poliţie Rurală Gherla au identificat şi reţinut un bărbat de 45 de ani, din comuna Borşa, judeţul Cluj, pe numele căruia magistraţii Tribunalului Maramureş au emis o sentinţă privativă de libertate, acesta fiind condamnat pentru comitererea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsa fiind de 1 an şi 4 luni de închisoare. Bărbatul a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR LA GHERLA

La data de 20 septembrie, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gherla în colaborare cu polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Gherla, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanților la traficul rutier. Un accent deosebit a fost pus pe respectarea regulilor de circulație de către bicicliști în mediul urban.

Abaterile constatate au impus aplicarea a 33 de sancțiuni contravenționale, respectiv 22 dintre acestea au fost aplicate bicicliștilor și alte 11 sancțiuni au fost aplicate pentru diferite încălcări ale regimului rutier.

Pentru neregulile constatate, au fost reținute 4 permise de conducere.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA GHERLA

În perioada 20 – 22 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au organizat şi defăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe raza de competenţă. Au fost vizate principalele cauze generatoare de accidente rutiere dar şi impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier.

Abaterile constatate au impus aplicarea a 36 de sancţiuni contravenţionale, 2 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice iar celelalte 34 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere. Au fost sancţionaţi pentru abateri de la legislaţia rutieră 9 biciclişti în timp ce conducătorii auto care au încălcate prevedrile legale au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză 11, 2 pentru depăşiri neregulamentare iar 10 pentru alte abateri. În cazul a 7 dintre conducătorii auto au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, 5 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/oră, 2 pentru alte abateri fiind retras şi 1 certificat de înmatriculare. De asemenea au fost constatate şi 2 infracţiuni la regimul rutier, respectiv de conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR SECŢIEI 7 POLIŢIE RURALĂ GHERLA

În perioada 19 – 22 septembrie, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat pe raza de competenţă în vederea asigurării unui climat de siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier. Activităţile au fost desfăşurate pe raza comunelor Mintiu Gherlii, Fizeșu Gherlii, Sic, Sânmărtin, Țaga, Buza, Cătina, Geaca, Iclod, Aluniș, Cornești, Dăbâca, Borșa, Vultureni, Așchileu, Bonțida şi Jucu.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 118 persoane şi au fost controlate 78 de vehicule. Abaterile constatate au impus aplicarea a 41 de sancţiuni contravenţionale, 37 dintre acestea pentru  încălcări ale legislaţiei rutiere, 4 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 4 permise de conducere, 1 certificat de înmatriculare şi 1 set de plăcuţe de înmatriculare. Au fost constatate 8 infracţiuni la regimul rutier şi a fost executat un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Ştiri din zonă

CLUJ | Polițiștii vor fi la datorie în această minivacanță

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În perioada 24-26 ianuarie, poliţiştii clujeni vor fi la datorie, pentru a se asigura că perioada minivacanței va fi lipsită de incidente.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte în permanență o conduită preventivă în trafic, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, să dea dovadă de răbdare și politețe față de ceilalți participanți la trafic.

Înainte de începerea deplasării, interesați-vă cu privire la traseul care urmează a fi parcurs, la condițiile meteo-rutiere și starea părții carosabile, verificați funcționarea sistemelor de siguranță din dotarea autovehiculului și respectați eventualele semnalizări temporare sau restricții de circulație întâlnite cu ocazia deplasării.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Atunci când circulați prin zone aglomerate sau cu trafic pietonal intens, reduceți viteza până la limita care să vă permită să nu fiți surprinși de eventuale obstacole. Pietonii sunt sfătuiți să se deplaseze numai pe trotuar sau acostament, iar traversarea să se facă numai prin locurile special marcate, după ce s-au asigurat că intenția a fost observată.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, primele măsuri împotriva noului tip de coronavirus

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Conducerea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a anunţat că ia primele măsuri faţă de noul tip de coronavirus.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a luat primele măsuri în ceea ce priveşte noul tip de coronavirus. Aeroportul Cluj vine în sprijinul pasagerilor săi atât prin distribuirea materialelor informative despre coronavirus, cât şi prin serviciile medicale existente în permanenţă pe aeroportul clujean. În acest sens, în terminalele de plecări şi sosiri, la biroul de informaţii, la cabinetul medical şi în zonele ghişeelor de check-in ale aeroportului, au fost afişate mai multe anunţuri de informare şi au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucţiuni referitoare la combaterea şi prevenirea noului tip de coronavirus”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de aeroportul clujean.

De asemenea, Aeroportul Cluj „colaborează în permanenţă” cu autorităţile din domeniul sănătăţii publice, cu autorităţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aeroportului, dar şi cu companiile aeriene „pentru implementarea tuturor măsurilor de precauţie” în ceea ce priveşte cazurile de pneumonii cu coronavirus.

Asistenţii medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicat.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Amenda primită de Angela Rusu după ce sala ei de evenimente din Gherla a fost distrusă de incendiu

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Reprezentanţii Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Gherla au declarat pentru Mediafax, că s-a aplicat proprietarului sălii de evenimente o amendă de 1.000 de lei deoarece nu exista autorizaţie de construire.

Potrivit unui răspuns al Inspectoratului Judeţean în Construcţii (IJC) Cluj, transmis la solicitarea Mediafax, după izbucnirea incendiului la sala de evenimente din Gherla a fost făcut un control în urma căruia s-au constatat condiţiile construirii imobilului, starea tehnică a acestuia şi condiţiile în care s-a produs incendiul.

„Având în vedere că lucrările au fost efectuate fără ca proprietarul să deţină autorizaţie de construire, IJC Cluj a solicitat Primăriei Gherla efectuarea unor verificări în urma cărora a fost aplicată o sancţiune contravenţională şi au fost dispuse măsuri şi termen de intrare în legalitate”, se arată în document.

Sala de evenimente a cântăreţei de muzică populară Angela Rusu a fost distrusă de un incendiu izbucnit în 14 decembrie 2019.

Două zile mai târziu, în 16 decembrie 2019, ISU Cluj a anunţat că în urma verificărilor la Compartimentul Avize-Autorizaţii s-a constatat că pentru sala de evenimente din Gherla nu a fost emisă autorizaţie de securitate la incendiu, motiv pentru care s-a aplicat o amendă de 50.000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului este scurtcircuit electric la instalaţia de climatizare. Sala de evenimente şi a fost inaugurată în luna mai 2019, în urma unei investiţii de 650.000 de euro şi avea o capacitate de 400 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

INCENDIU la o sală de nunți din Gherla! Flăcările au mistuit tot – FOTO/VIDEO

Cauza probabilă a incendiului de la sala de nunți din Gherla!

GHERLA | După incendiul care i-a devastat sala de evenimente, Angela Rusu a fost amendată cu 50.000 lei!

Angela Rusu vorbește pentru prima oară după incendiul de la sala de nunți

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare