Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Zeci de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri la Electric Castle

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Poliţiştii clujeni au întocmit peste 50 de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri în timpul festivalului Electric Castle, desfăşurat în perioada 17 – 21 iulie la Castelul Banffy, din comuna Bonţida.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat că în timpul festivalului din Bonţida au fost constatate 54 de fapte penale.

În cele cinci zile ale festivalului Electric Castle, poliţiştii din cadrul IPJ Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat 54 de fapte penale. 51 dintre acestea vizează încălcări ale Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, fiind întocmite în aceste cazuri dosare penale pentru consum şi trafic de droguri. Participanţii la festival au fost întâmpinaţi de poliţişti de prevenire cu recomandări, sfaturi şi experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise şi alcool”, au spus sursele citate.

De asemenea, într-un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca se arată că jandarmii au constatat un număr de 29 de infracţiuni, din care 27 au fost pentru deţinere ilegală de substanţe interzise, o infracţiune de furt şi una de distrugere.

Un număr de 19 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la Legea nr. 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se subliniază în documentul citat.

De asemenea, reprezentanţii ISU – SMURD au acordat primul ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 868 de persoane, din care 12 persoane au fost transportate la unităţile spitaliceşti, numărul solicitărilor medicale înregistrînd o creştere de 27% faţă de ediţia 2018 a Electric Castle.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER