Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Zeci de mii de elevi din cinci județe, printre care și Cluj, au participat la un proiect de colectare a deșeurilor din plastic – FOTO

Publicat acum

pe

Peste 23.000 de elevi și profesori au participat la un proiect de educare în colectarea deșeurilor din plastic, inițiativă comună a Tașuleasa Social și numeroși sponsori.

Peste 23.000 de elevi și profesori din 5 județe au participat la colectarea a peste 50 tone de deșeuri de plastic din gospodăriile lor, în cadrul unui proiect de educație non-formală în colectarea deșeurilor din plastic, inițiativă comună a Tașuleasa Social și numeroși sponsori, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare județene din Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj. Cea de-a patra ediție a proiectului Ziua bună! — Ziua Voluntarilor Mici a mobilizat elevii în cadrul unei caravane ce a vizitat 174 de școli din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureș și Suceava. Sâmbătă, 14 aprilie, deșeurile din plastic strânse de micii voluntari au fost colectate în vederea reciclării.

La evenimentul de încheiere a proiectului, desfășurat în Cluj-Napoca, au participat reprezentanți ai tuturor celor implicați în proiect — voluntarii Tășuleasa Social, parteneri, autorități și profesori, dar și prieteni ai ONG-ului, jurnaliști și vloggeri.

Timp de 10 zile, elevii implicați au strâns deșeuri din plastic din gospodăriile proprii și din localități, având ocazia să-și implice și familiile în această acțiune. La proiect au participat 150 de voluntari Tășuleasa Social, sprijiniți de partenerii implicați în proiect. La finalul acestei acțiuni, 30 de autocamioane au parcurs peste 4.000 de kilometri pentru a strânge 30.000 de saci cu deșeuri din plastic de la elevi. Prin această inițiativă s-a realizat un ciclu complet de colectare și reciclare: deșeurile strânse de participanți au fost colectate și vor fi predate unor reciclatori autorizați.

Cel mai mult mă bucură că fiecare copil s-a implicat individual în proiect, lucru care a făcut ca această acțiune să fie atât de frumoasă și să aibă un impact atât de puternic. Avem o problemă cu deșeurile din plastic și e absolut necesar să facem ceva. Problemele mediului sunt un împrumut pe care îl luăm de la generația viitoare, așa că este de datoria noastră să căutăm soluții la îndemâna fiecăruia”, a spus Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

Proiectul „Ziua bună! — Ziua Voluntarilor Mici” încurajează elevii să se implice în dezvoltarea comunității prin voluntariat, implicând, de la an la an, un număr tot mai mare de copii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER