Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Zeci de sancțiuni și dosare penale întocmite, în primele zile din an, la Gherla

Publicat acum

pe

În perioada 31 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla şi cei ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au desfăşurat acţiuni pe raza de competenţă, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor comise în segmentul stradal şi limitarea răspândirii virusului Covid-19. Totodată, poliţiştii rutieri au acţionat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 350 de persoane şi au fost verificate aproximativ 200 de vehicule, fiind aplicate, în total, 86 de sancţiuni contravenţionale.

În municipiul Gherla, poliţiştii de ordine publică au legitimat 128 de persoane şi au verificat 53 de vehicule.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale şi a fost reţinut un permis de conducere.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 593 de bucăţi de articole pirotehnice.

Pe raza comunelor arondate municipiului Gherla, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală au legitimat 174 de persoane şi au verificat 91 de vehicule.

De asemenea, au fost verificate 42 de obiective cu privire la modul de respectare a măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Abaterile constatate au atras aplicarea unui număr de 22 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 16 au fost aplicate conform OUG 195/2002R pentru nerespectarea normelor rutiere, 4 sancţiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi 2 sancţiuni pentru abateri aduse altor norme.

În cadrul controalelor efectuate pe linie rutieră, au fost constatate două infracţiuni privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, un alt conducător auto fiind depistat la volan fără permis de conducere.

În perioada menţionată, poliţiştii Biroului Rutier Gherla au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu OUG 195/2002R pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, iar faţă de 17 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, pentru depăşirea limitei legale de viteză, efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost întocmite două dosare penale, faţă de conducători auto care se deplasau pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi un alt dosar penal faţă de un bărbat care conducea un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER