Conectează-te cu noi

Social-Cultură

EXCLUSIV. Ziua Cărții, marcată de elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Ziua Cartii Liceul Tehnologic Constantin Brancusi (7)

Ieri, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Dej a găzduit activități tematice pentru celebrarea Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Acțiunea a făcut parte din proiectul extrașcolar ”Plurilingvism, Multiculturalitate și Cetățenie Europeană”, coordonat de prof. Rozalia Ungureșan și prof. Sabina Pop, derulat pe parcursul anului școlar în curs.

Mini-Centrul de Documentare și Informare al liceului, reprezentat de bibliotecar Ioana Ilieș, a devenit spațiul în care s-a amenajat o expoziție de carte veche și una de carte bilingvă. Bibliotecar prof. Ioana Ilieș a prezentat elevilor din clasele a X-a A și a IX-a B semnificația zilei de 23 aprilie, menționând comemorările lui William Shakespeare și Miguel de Cervantes și faptul că, începând cu anul 2015, Ziua Cărții a devenit în România și Ziua Bibliotecarului. Totodată, prof. Ilieș a susținut un referat despre rolul anticariatului în circulația textului scris.

Prof. Rozalia Ungureșan a prezentat elevilor clasei a X-a A cartea ”451 Fahrenheit ” de Ray Bradbury, s-a vizionat ecranizarea acesteia, în regia lui Francois Truffaut, iar apoi elevii au participat la o dezbatere despre importanța și relevanța lecturii, pornind de la mesajul cărții/filmului, fiind provocați să sesizeze și relațiile ce se stabilesc între textul scris și viziunea regizorală. O altă activitate s-a derulat cu elevii clasei a IX-a B, tot în spațiul CDI, sub forma unui atelier de creație de semne de carte, postate ulterior într-o expoziție. De asemenea, prof. Ungureșan a susținut o prelegere despre ilustrația de carte și relevanța acesteia pentru receptarea mesajului de către cititori.

Întreaga activitate a fost un succes, elevii s-au implicat activ și au înțeles scopul dând dovadă de interes. Activitățile nonformale au fost bine primite de către elevi, care au ocazia să se exprime liber, utilizând mijloace de expresie diverse.

Vezi o GALERIE FOTO pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER