Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Drapelului Național la Dej. Cum s-au desfășurat manifestările – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

În Garnizoana Dej, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului Național au debutat marți, 25 iunie, la ora 20, când a avut loc ceremonia de coborâre a Drapelului României de pe catargul din Piața Bobâlna și depunerea noului drapel în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, unde în data de 26 iunie, de la ora 12, a fost oficiată slujba de sfințire a acestuia.

Apoi, începând cu ora 12:30, în Piaţa Bobâlna, s-a desfăşurat ceremonia militară și religioasă de înălţare a Drapelului României pe catarg, care a început cu primirea oficialităților și alocuțiunea primarului municipiului Dej. În continuare a avut loc primirea Drapelului Național, binecuvântarea acestuia de către Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit Dumitru Cobzaru, Exarh al Mănăstirilor din Arhipiscopia Vadului, Feleacului și Clujului şi sărutul drapelului de către primarul municipiului Dej, Morar Costan și comandantul Garnizoanei Dej, colonel dr. Munteanu Ioan. Ulterior, a avut loc înălţarea drapelului concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.

Pentru militari, Drapelul Național simbolizează onoarea și vitejia militară, fiind destinat să reamintească fiecărui ostaș tradițiile glorioase ale poporului român și în același timp reprezintă o sursă de mândrie și unitate pentru toți românii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER