Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Eroilor a fost marcată astăzi și la Dej – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

Ziua Eroilor Dej 2016 (23)

Garnizoana Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, a organizat astăzi, 9 iunie, manifestări dedicate Zilei Eroilor.

Manifestările, organizate pentru a cinsti memoria celor care și-au dat viața pentru țară, au debutat la ora 11:30, la „Monumentul Eroilor” din cartierul Ocna-Dej. Evenimentul a continuat, în prezența mai multor oficialități locale, în Cimitirul Dealul Florilor din Dej, în fața „Monumentului Eroilor”, acolo unde s-a efectuat un serviciu religios de pomenire a eroilor neamului. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu preotul protopop Ioan Buftea.

Manifestările au continuat cu depuneri de coroane și jerbe de flori, iar ulterior a defilat Garda de Onoare.

Oficialitățile s-au deplasat apoi în Piața 16 Februarie, unde, cu începere de la ora 13:30, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor căzuți în Revoluția din Decembrie 1989.

Ziua Eroilor a reprezentat și o oportunitate pentru locuitorii municipiului Dej, și nu numai, de a cinsti memoria celor care și-au pierdut viața în teatrul de operații din Afganistan. În acest sens, în cimitirul Mulatău, s-au depus mai multe coroane de flori la mormântul eroului mr. Vasile Unguraș, care a decedat în luna aprilie 2009. Vă reamintim, dejeanul Vasile Unguraș conducea o misiune de patrulare, formată din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevră, pe autostrada A1, Kandahar – Kabul. La 20 de km nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, iar în urma deflagrației, ofițerul și-a pierdut viața și alți patru militari au fost răniți, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Apărării Naționale (MApN), în ziua producerii nefericitei întâmplări.

La evenimentele prilejuite de această ocazie au participat mai multe oficialități locale, reprezentanți ai mai multor partide politice, precum și instituții publice sau de învătământ din Dej.

Manifestări militare paralele s-au desfășurat și în localitățile Vad, Mica, Mănăstirea sau Sânmărghita.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER