Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Ziua Europeană a Limbilor, marcată și la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

....

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej a sărbătorit, pe data de 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor, eveniment promovat anual, încă din 2001, la inițiativa Consiliului Europei, pentru a sensibiliza publicul cu privire la importanța învățării limbilor străine, cu scopul de a încuraja diversitatea lingvistică și înțelegerea interculturală.

....

Catedra de limbi moderne a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” a ales să cultive plurilingvismul, dar și potențialul diversității culturale și lingvistice a Europei prin organizarea unui eveniment inedit care a stimulat creativitatea și spiritul de inovație al elevilor din întreaga școală. Motto-ul acestei activități, „Let’s spread the love for languages with happy sociable multilingual T-shirts” („Să răspândim dragostea pentru limbi prin tricouri vesele, sociabile și multilingviste”), încapsulează esența acestui eveniment de impact.

Provocarea primită de elevi a fost aceea de a-și personaliza tricourile prin mesaje în diverse limbi europene,  transpuse prin colaj, pictură, desene, dar și de a împărți flyere, baloane, postere, brățări cu mesaje, stegulețe, zâmbete, energie pozitivă.

Entuziasmul efervescent al elevilor, molipsitor pentru toți cei cu care au interacționat, dar și pasiunea lor pentru limbi străine s-au reflectat în dorința de a saluta în cât mai multe limbi oamenii întâlniți în diversele locuri publice, unde și-au promovat ideile.

De asemenea, elevii claselor a IV-a B, C și a V-a A s-au delectat cu diverse curiozități de limbă în amuzantele sesiuni de „gimnastică lingvistică” pentru a-și antrena corzile vocale în pronunția celui mai lung cuvânt din limba engleză și a unor improvizații teatrale de socializare.

O altă activitate din calendarul Zilei Europene a Limbilor a avut loc sub coordonarea profesorilor de limba română, engleză și franceză, ca răspuns la invitația lansată de Astra, Despărțământul „Dr. Teodor Mihali”, Dej împreună cu Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, eveniment în care și-au demonstrat abilitățile de interpretare artistică, recitând cunsocuta poezie eminesciană „Sara pe deal” în trei limbi: română, engleză și franceză.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER