Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, marcată la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Internationala a Constientizarii Autismului (20)

Asociația Jasmine – Copii cu autism Dej a organizat, astăzi, de ”Ziua Internațională a Conștientizării Autismului”, evenimentul ”Autism Albastru”.

Anul acesta, Asociația Jasminne – Copii cu autism Dej, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” și Colegiul Național „Andrei Muresanu”, au pus bazele evenimentului public ”Autism Albastru” pentru a marca, așa cum se cuvinte, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Desfășurat cu începere de la ora 15 în Parcul Mic din centrul municipiului Dej, ”Autism Albastru” a debutat cu un marș de susținere pentru conștientizarea autismului, acesta fiind realizat de către numeroși voluntari și susținători. Între cei care au mărșăluit pe străzile Dejului s-au aflat și primarul Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureșan și protopopul Ioan Buftea.

De la ora 16, în Parcul Mic au fost organizate diferite activități interesante: flashmob, karaoke, dansuri, Dog Assist (echipă canină din Cluj-Napoca), desene pe asfalt, expoziții foto sau picturi pe față. De asemenea, odată cu lăsarea întunericului, clădirea Primăriei Municipiului Dej urmează să fie iluminată în albastru.

Autismul înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimandu-se că în anul 2015 un copil din 100 avea tulburări de spectru autist. Potrivit cercetărilor, autismul apare mai des la baieți decât la fete, proporția fiind de 4 la 1.

Vă reamintim, anul trecut, Asociația Jasminne a marcat Ziua Internațională a Conștientizării Autismului în Sala Mare a Primăriei Dej. Vezi detalii și imagini foto/video AICI.

Dej24.ro a fost partener media al acestui eveniment.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER