Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcată astăzi și la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni Dej (8)

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcată și în acest an la Dej, printr-un spectacol artistic desfășurat în Sala Mare a Primăriei. 

Evenimentul, organizat de Asociația Culturală „Kádár József” și UDMR filiala Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, a debutat la ora 15:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej.

Pe scenă au urcat mai mulți elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej, care au oferit spectatorilor mai multe momente artistice (poezie, dans, teatru), manifestările continuând cu decernarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Dej, de către primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, profesorului Jánossi Sándor.

Ulterior, în jurul orei 16:20, maghiarii dejeni au pornit în marș la monumentul „Leu” de pe strada Țibleșului – ridicat în memoria celor căzuţi în bătălia care a avut loc pe teritoriul oraşului, pe data de 24 noiembrie 1848, între revoluţionarii maghiari şi armata imperială austro-ungară, aceștia depunând coroane și jerbe de flori.

De la eveniment nu au lipsit oficialitățile locale, în frunte cu primarul Morar Costan și viceprimarul Aurelian Mureșan. Totodată, consilieri locali, reprezentanţi ai cultelor romano catolic şi reformat, reprezentanţii filialelor locale ale partidelor politice, precum şi numeroşi invitaţi s-au aflat astăzi la monumentul „Leu” pentru a marca, alături de comunitatea maghiară din Dej, acest eveniment.

Detalii – https://dej24.ro/ziua-maghiarilor-de-pretutindeni-fost-marcata-si-la-dej-fotovideo

Posted by Dej24.ro on Tuesday, 15 March 2016

FOTO – Oprişan ZoltánDetalii – https://dej24.ro/ziua-maghiarilor-de-pretutindeni-fost-marcata-si-la-dej-fotovideo/

Posted by Dej24.ro on Tuesday, 15 March 2016

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER