Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Pământului, marcată de elevii Școlii Gimnaziale Speciale Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Ziua Pamantului Scoala Speciala (3)

Elevii Școlii Gimnaziale Speciale Dej au desfășurat astăzi o activitate pentru a marca Ziua Internațională a Pământului.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului. Astfel, pentru a marca acest eveniment, elevii Școlii Gimnaziale Speciale Dej, în cadrul programului de Terapii Specifice şi de Compensare, au avut parte de o activitate în cadrul căreia au realizat mai multe desene cu tema Ziua Pământului.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde. În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER