Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Părinților de Îngeri va fi marcată duminică și la Dej

Publicat acum

pe

Organizația E.M.M.A. va comemora și la Dej copiii plecați dintre noi mult prea devreme, duminică, 11​ iunie 2017, începând cu ora 17:30.

Mii de părinți, în minim 1​5​ orașe din țară și din străinătate, vor vibra cu dor și durere laolaltă, în memoria îngerilor ce nu pot fi uitați, în cadrul singurului eveniment de acest fel din România si cel mai mare din lume, Ziua Părinților de Îngeri.

Pentru al 10-lea an consecutiv Organizația E.M.M.A. comemorează copiii plecați dintre noi mult prea devreme, duminică, 11 iunie 2017, începând cu ora 17:30 (ora de incepere pentru toate orasele organizatoare din tara).

Ca în toți anii precedenti, și în acest an, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, Parinţii de Îngeri, apropiaţii acestora şi prietenii E.M.M.A., vor aprinde lumânări, iar la ora 18.00 vor înălţa la cer baloane colorate simultan, în cel puțin 15 orașe!

Părinţii, apropiații acestora și susținătorii și voluntarii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, coordonați și sprijiniți de fondatoarea organizației, Bianca Brad, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate orașele, baloane colorate ca ritual simbolic de despărţire.

Când sufletul ți s-a înjumătățit, când rămâi doar cu dorul, când de multe ori cei din jur nu reușesc să înțeleagă până la capăt, când ai nevoie de un sprijin necondiționat, când întrebările nu sunt de ajuns și răspunsurile nu sunt suficiente, ai nevoie să îți amintești, să reînveți să zâmbești, să trimiți dragoste către Cer. Vino alături de noi și înalță un mesaj din inimă puiului tău, lasă-te ținut de mână de cei ce împart aceeași durere și privește cum mii de baloane acoperă orizontul”, precizează organizatorii.

În Dej, evenimentul se va desfășura în Parcul Mic din Piața Bobâlna.

Ora de începere pentru toate evenimentele din țară va fi 17.30, iar înălțarea baloanelor se va face la ora 18:00.

 

 

Moartea unui copil este un subiect vechi și totuși nou, pentru că va fi mereu de actualitate deoarece, din păcate, se întâmplă mai des și mai multor oameni decât ne imaginăm.
Tocmai pentru că, în majoritatea cazurilor, în rândul celor din jurul părinților îndoliați se aștern tăcerea și distanța cauzate de lipsa de cunoaștere, încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie.

Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască.

Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta pentru copilul plecat prea curând de lângă ei!
Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o îmbrățișare și o vorbă bună, spusă cu sinceritate, pot face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte poate cea mai grea încercare a vieţii.

Tot din proprie experiență știu că mass-media poate ajuta indirect, de aceea fac apel la ea, cu speranța că vor promova evenimentul și că astfel, vor înlesni unirea părinților îndoliați de Ziua Părinților de Îngeri și descoperirea unei surse de alinare, precum este Organizația E.M.M.A..

Sper să primim sprijinul jurnaliștilor și nu numai al lor și le mulțumesc anticipat tuturor celor care vor acorda atenția pe care o merită acest eveniment unic și, mai ales, părinții îndoliați„, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

Organizația E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare este o organizație neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a caăei activitate se desfasoară pe bază de voluntariat, și care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, pe cele care își pierd copilul inainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înțeleasă.

E.M.M.A. este prima și singura organizație din România care vine în ajutorul acestor mame, acestor familii, dar, pentru o mai bună reușită, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel și din partea oricui dorește si are puterea de a-i susține demersurile, fie că e persoana fizică sau juridică. De aceea, sunt bineveniți și toti aceia care nu au pierdut un copil, dar care își doresc să ajute Părinții de Îngeri.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER