Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Porților Deschise, marți, la Detașamentul de Pompieri Dej

Publicat acum

pe

Marți, 13 septembrie, cu ocazia aniversării a 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Avram Iancu” al județului Cluj organizează, între orele 9:00-15:00, Ziua Porților Deschise la sediile Detașamentelor 2 Cluj-Napoca, Turda, Huedin și Dej.

Detașamentului 2 Cluj-Napoca: Strada Johannes Guttenberg FN.

Punctului de Lucru Florești: Strada Eroilor FN.

Garda de intervenție Gilău: Strada Școlii FN.

Detașamentul de Pompieri Turda: Calea Victoriei numărul 1.

Detașamentul de Pompieri Huedin: Strada Vlădeasa numărul 35.

Detașamentul de Pompieri Dej: Ștefan Ciceo Pop numărul 21.

În data de 13 septembrie se împlinesc 174 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi devotament misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situaţii de urgenţă, punându-și adesea viața în pericol.

”Instituţia pompierilor s-a dezvoltat continuu, adaptându-se contextului contemporan, la clasica misiune de stingere a incendiilor adăugându-se operaţiunile de salvare a persoanelor de la înălţime, de la înec, de sub dărâmături şi din alte situaţii critice, intervenţiile pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere şi pentru acordarea primului ajutor calificat.

Amintim, de asemenea, misiunile de salvare a animalelor, asanare a muniției sau înlăturare a fenomenelor meteorologice periculoase. Totodată, pompierii clujeni s-au aflat anul acesta în misiune la Siret, pentru a sprijini refugiații ucraineni care fug din calea războiului”, precizează ISU Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER