Conectează-te cu noi

Eveniment

Acțiune a polițiștilor din Dej pentru protejarea fondului forestier

Publicat acum

pe

lemne cuzdrioara (1)

Poliţiștii clujeni au acţionat în acest sfârşit de săptămână și pe raza municipiului Dej pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului forestier.​

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj acţionează permanent pentru depistarea şi combaterea delictelor silvice.

Acţiunile desfăşurate în acest sfârşit de săptămână, cu sprijinul inspectorilor silvici, au vizat identificarea operatorilor economici care nu respectă prevederile legale privind raportarea lunară a datelor în sistemul SUMAL.

În urma controalelor efectuate pe raza localităţilor Gilău şi Dej, pentru neregulile depistate, s-a impus aplicarea unor sancţiuni contravenţionale de aproximativ 20.000 de lei.

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile de acest gen pentru a reduce numărul defrişărilor ilegale şi pentru a combate comerţul ilicit cu lemn.

FOTO – Arhivă

Eveniment

O casă din Dej S-A PRĂBUȘIT! Pericol iminent: alt imobil stă să cadă! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

O casă de pe strada Nicolae Iorga din Dej s-a prăbușit în această dimineață. Strada este închisă și la această ora există pericolul prăbușirii unui alt imobil din imediata apropiere.

Alarma s-a dat în jurul orei 9. În casa prăbușită nu locuia nimeni, fiind vorba despre un imobil vechi de aproape 100 de ani. Din fericire nu s-au înregistrat victime, însă putea fi o adevărată tragedie dacă s-ar fi aflat pietoni pe trotuar. Cel mai probabil structura casei a cedat ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile.

La fața locului au intervenit de urgență polițiștii dejeni, reprezentanți ai Primăriei Dej, dar și angajați ai companiilor furnizoare de electricitate și gaz. De asemenea, Primăria a trimis un buldoexcavator pentru a elibera strada de moloz.

Oamenii din zonă spun că au făcut numeroase sesizări, însă autoritățile locale “au dormit în papuci” și nu au făcut nimic cu această locuință aflată în stare avansată de degradare, prăbușită acum pe trotuar. Trebuie menționat, totuși, că este vorba despre o proprietate privată și proprietarul este obligat să întreţină clădirea.

În imediata apropiere se află o altă casă cu stâlpii de susținere și pereții șubrezi, la fel de veche, și există pericolul iminent ca – la următoarea ploaie mai puternică – și aceasta să se facă una cu pământul. Nici respectiva casă nu este locuită, fiind moștenită de un dejean de la bunicii săi.

Pentru a preîntâmpina o tragedie, strada este acum închisă de la intersecția Nicolae Iorga – Siret până la imobilul cu numărul 63.

ACTUALIZARE ora 19: Primăria Municipiului Dej a transmis o declarație de presă cu privire la situația imobilului prăbușit azi-dimineață, pe strada Nicolae Iorga.

Continuă să citești

Eveniment

Militarul din Dej înecat în Marea Neagră, avansat post-mortem

Publicat acum

pe

Militarul din Dej, găsit mort pe plaja din Vadu, a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent. Anunțul a fost făcut de Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale.

”O veste tristă de la Constanța, după câteva zile de la dispariţie, marea a adus la mal trupul caporalului clasa a III-a Petru C. Din păcate, cele mai negre temeri s-au confirmat.

Petru făcea parte dintr-un detașament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, unde desfășura, în această perioadă, activități de instruire cu trageri de luptă.

Avea 47 de ani, era angajat M.Ap.N. din anul 1997 și era un veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Irak și Afganistan. 

Am semnat astăzi Ordinul prin care l-am avansat post – mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic și de sacrificiu ieșite din comun, a curajului și respectului pentru semeni, manifestate în încercarea de salvare a unui copil, din păcate, cu preţul vieţii sale. Sublocotenentul Petru C. este un erou al Armatei Romaniei si il vom pretui astfel mereu.

Condoleanţe familiei si Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale.

Vă reamintim, militarul din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej participa la un exercițiu de instruire la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia. Acesta s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13 și 19.30, însă nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire și luni a fost declarat absent.

Duminică a fost văzut ultima dată pe malul plajei Corbu, când se presupune că ar fi intrat în apă pentru a salva un copil de 14 ani. Azi-dimineață, trupul militarului a fost adus de valuri, fiind găsit pe plaja din Vadu.

Citește și:

Militarul din Dej, dispărut de câteva zile, a fost găsit MORT! Ar fi intrat în apă să salveze un copil de la înec

Militarul dispărut la Capul Midia face parte din Batalionul 55 Apărare Antiaeriană Dej. A fost declarat absent nejustificat din unitate

Un militar din Dej, care se presupune că ar fi intrat în mare, este de negăsit – VIDEO

Continuă să citești

Eveniment

Militarul din Dej, dispărut de câteva zile, a fost găsit MORT! Ar fi intrat în apă să salveze un copil de la înec

Publicat acum

pe

Caporalul din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej – aflat la un exercițiu de instruire la Capu Midia -, declarat luni, 11 iunie, absent nejustificat de la unitate, a fost găsit decedat pe plaja din Vadu. Acesta s-a înecat în Marea Neagră, trupul său fiind adus de valuri pe plajă.

Autoritățile au fost alertate azi-dimineață de un cuplu care se plimba pe plaja din Vadu. Acolo a fost găsit trupul neînsuflețit al minorului în vârstă de 14 ani dispărut și el duminică, 10 iunie, în apele mării. La o distanță de aproximativ doi kilometri a fost găsit și cadavrul militarului din Dej. Corpurile neînsuflețite ale celor doi au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Până în acest moment, autoritățile nu știu dacă militarul din Dej a murit încercând să salveze viața adolescentului.

Vă reamintim, militarul din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej participa la un exercițiu de instruire la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia. Acesta s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13 și 19.30, însă nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire și luni seara a fost declarat absent.

“Conducerea batalionului a luat de urgență măsurile prevăzute de proceduri în astfel de situații. Toate încercările de contactare și de căutare a militarului au fost fără succes. Conform procedurilor legale, la împlinirea a 24 de ore de la ora prevăzută pentru întoarcerea la unitate, a fost raportată absența nejustificată a militarului și a fost sesizat Parchetul Militar“, s-a arătat într-un comunicat de presă al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someș” din Dej. Luni, 11 iunie, în jurul orei 19, militarul a fost declarat absent nejustificat de la unitate.

Duminică, un adolescent de 14 ani a dispărut în apele mării Negre, în zona plajei Corbu. Tot atunci a fost văzut ultima dată, pe mal, și militarul din Dej. Se presupune că acesta ar fi intrat în apă pentru a-l salva pe băiat.

CITEȘTE ȘI:

Militarul dispărut la Capul Midia face parte din Batalionul 55 Apărare Antiaeriană Dej. A fost declarat absent nejustificat din unitate

Un militar din Dej, care se presupune că ar fi intrat în mare, este de negăsit – VIDEO

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare