Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bărbat din Gherla, la volan cu permisul de conducere suspendat

Publicat acum

pe

Accident fost politist beat Gherla (5)

Miercuri, 14 octombrie, în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Gherla au identificat un bărbat care conducea un autovehicul, deși avea suspendat dreptul de a conduce.

Bărbatul de 28 de ani, din municipiul Gherla, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Cornești, deşi se afla în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

FOTO – Arhivă

Ştiri din zonă

Brățări de identificare pentru pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Publicat acum

pe

Începând cu luna noiembrie 2017, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca a implementat un sistem de identificare a pacienților internați, cu ajutorul unor brățări personalizate.

De la internare până la externare, fiecare pacient va purta o brățară de identificare. Aceasta conține informații ca numele pacientului, data nașterii și CNP-ul pacientului, grupa sanguină și Rh-ul, numărul foii de observație, secția, salonul și numărul patului, data internării și un cod de bare. Toți cei internați primesc brățară albă, cu excepția pacienților cu risc de cădere , care vor purta brățări de culoare roșie.

Identificarea corectă a pacientului rămâne o constantă importantă pe toată durata acordării asistenței medicale, de la internare, la recoltarea de probe biologice și efectuarea de analize medicale, administrarea de sânge sau realizarea de manevre intervenționale.

Se previn astfel erorile în administrarea medicației, prin verificarea concordanței dintre medicația indicată în foaia de observație și cea care urmează a fi administrată, conform regulei celor cinci ‘P’: pacient potrivit, medicament potrivit, doza potrivită, calea de administrare potrivită, ora de administrare potrivită. Sistemul de identificare a pacientului cu ajutorul brățărilor reduce, de asemenea, riscul erorilor de diagnostic sau de profilaxie.

Cunoașterea în orice moment a identității corecte a pacientului este importantă pentru că reduce riscul potențial de confuzie, care poate duce la erori medicale. În plus, favorizează cunoașterea de către întregul personal a acelor factori personali ai pacientului care pot genera un risc pentru siguranța sa”, a declarat Eva Kis, șeful Serviciului de Management al Calității Serviciilor Medicale, din cadrul spitalului.

Managerul spitalului, Petru șușca, a subliniat că „implementarea sistemului de brățări de identificare a pacientului reprezintă pas în direcția asigurării unui standard modern de siguranță a pacientului. Pe de altă parte, ușurează munca personalului medical, care intră în contact cu pacientul, mai ales dacă vorbim de un pacient în stare gravă, incapabil să comunice. Pe viitor, ne dorim extinderea funcționalităților acestui sistem prin accesarea fișei electronice a pacientului, direct la patul bolnavului, printr-o simplă scanare a unui cod QR de pe brățară, într-o aplicație specială, în care medicul să poată accesa întregul istoric și foaia de observație a pacientului”.

Până acum, au fost achiziționate aproximativ 30.000 de brățări, atât albe cât și roșii, iar imprimantele necesare inscripționării lor au fost distribuite în toate secțiile spitalului.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Peste 100 de angajați au protestat azi-dimineață în fața AJOFM Cluj

Publicat acum

pe

Peste 100 de angajaţi ai instituţiilor subordonate Ministerului Muncii din Cluj-Napoca – ITM, AJOFM, Casa de Pensii şi AJPIS – au întrerupt lucrul timp de două ore şi au protestat, luni, în curtea clădirii comune în care îşi desfăşoară activitatea, nemulţumiţi de salariile mici.

Liderul sindicatului de la Casa Judeţeană de Pensii Cluj, Elena Popescu, a declarat, pentru Mediafax, că de majorări salariale au beneficiat alte categorii de bugetari, nu şi cei care lucrează în instituţiile din subordinea Ministerului Muncii.

A fost un protest spontan de două ore al angajaţilor de la cele patru instituţii subordonate Ministerului Muncii – ITM, AJOFM, Casa de Pensii şi AJPIS, care au întrerupt lucrul. De multă vreme noi nu am văzut nicio creştere a salariului. Se tot vorbeşte de creşterea salariilor bugetarilor, dar se pare că noi nu face parte dintre ei, de fiecare dată alte categorii – educaţia, sănătatea, cei din primării – au beneficiat de creşteri salariale dar noi nu. Noi nu suntem vizibili şi nu am fost băgaţi în seamă. Avem salarii brute de 1500 – 1700 de lei la Casa Judeţeană de Pensii Cluj, nu beneficiem de sporuri de confidenţialitate sau de risc, aşa nu se mai poate”, a spus Popescu.

Potrivit acesteia, în cazul în care acest semnal de alarmă va fi ignorat, angajaţii de la Casa Judeţeană de Pensii Cluj ar putea ajunge ca, după sărbătorile de iarnă, să blocheze pensiile, ca o soluţie extremă.

 

Sursa – Mediafax

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Șoferii care au călcat prea tare pedala de accelerație, sancționați de polițiștii gherleni

Publicat acum

pe

În perioada 8-10 decembrie, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gherla au desfășurat acțiuni în trafic pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză și a conducerii sub influența alcoolului.

Acțiunea s-a desfășurat pe DN1C, între km 30+200 și km 53, între localitățile Fundătura și Nima.

Ca urmare a desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat 30 de sacțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice în valoare de 28.810 lei, din care 24 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca masură suplimentară au fost reținute un număr de 13 permise de conducere din care 11 pentru depășirea vitezei regulamentare.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș, sub COD GALBEN de viscol

Publicat acum

pe

Zonele montane din județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș sunt vizate de o nouă avertizare COD GALBEN nowcasting de viscol, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei, până la ora 14:00, în cele trei județe, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge și depăși 80 — 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Mai mult decât atât, până la ora 13:00, pentru zona de munte a județului Cluj, la altitudini de peste 1700 de metri, a fost emis și un COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului, care la rafală poate depăși 100km/h viscolind puternic ninsoarea, determinând și scăderea vizibilității.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...
loading...

Tu ai dat LIKE?

Articole populare