Conectează-te cu noi

Administraţie

Itu: ”Drumul expres Dej-Bistrița e prins în Master Plan, la fel și centura ocolitoare a Dejului” – VIDEO

Publicat acum

pe

piata industriala deputat Cornel Itu (8)

Dej24.ro va anunțat încă de la începutul lunii februarie că Master Plan-ul rutier prevede un drum expres între Dej și Bistrița. Deputatul Cornel Itu a confirmat azi informația.

”Drumul expres Dej – Beclean – Bistrița e prins în acest Master Plan și e prinsă și centura ocolitoare a municipiului Dej. Așa cum domnul ministru (n.r – Liviu-Marian Pop), pe atunci senatori, și colegii din Maramureș m-au ajutat și am făcut front comun de am făcut drumul Măgoaja – Tg. Lăpuș și iată că s-a scurtat drumul Baia Mare – Cluj cu 37 kilometri, un lucru foarte bun și am deschis o oportunitate pentru turism în zona respectivă, la fel cred că și acest drum expres va creiona un trafic adecvat și cred că dă o altă dezvoltare zonei noastre”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Vă reamintim, Dej – Beclean – Bistriţa va fi drum expres. Această porțiune de drum expres va avea o lungime de 56 de kilometri, iar costurile estimate pentru realizarea acesteia se ridică la 206,3 milioane de euro.

Citește și: Master Plan rutier – Drum expres de la Dej la Bistrița

Reclamă
3 Comentarii

3 Comments

 1. dan

  6 martie 2015 la 14:02

  „Domnu” daputat…. ia mai lasa-ne cu povestile astea cu Master Plan si cu drumuri expres… de 10 ani tot faceti centura Dejului… am vazut. Ne-ai convins. Lasa-i pe altii sa incerce. Tu esti incapabil de asa ceva … Si drumul ala prin Magoaja nu il foloseste mai nimeni ca sa ajunga la Baia Mare.

 2. Vasile

  7 martie 2015 la 14:33

  Inteleg ca vine 2016, an electoral, cu miza mare si „domnul” Itu tanjeste dupa inca un mandat, dar, totusi, un pic de judecata n-ar strica chiar daca si-a luat diploma de inginer in perioada in care Ponta „si-a luat” doctoratul. La ce mai folosesc drumurile expres daca se pune limita de viteza de 50Km/h? Pentru ca asa a hotarat Ioan Rus, o alta eminenta cenusie a PSD? Daca nu sunteti in stare sa faceti autostrazi lasati-o moarta, mai bine nu faceti nimic. Jenant!

 3. Darius

  7 martie 2015 la 20:17

  Domnul deputat ne informeaza despre drumul expres si o centura ocolitoare a Dejului. Si o face cu
  „mandrie patriotica”de care fac uz toti politicienii.Ceea ce uita foarte des, ca sa nu zic de fiecare da-
  ta este, cand incepe,cand se gata si cam cat costa investitia.In rest,d-l deputat este baiat bun:in fie-
  care sfarsit de saptamane ne doreste WIKEND placut,nea

  anuntat ca vine RAIUL peste Romania cu
  noul cod fiscal;ca a propus personal reduceri de impozite si taxe etc.,etc.Asa deputat sa tot ai,care nu uita de tine,ALEGATORULE!

Lasă un răspuns

Administraţie

DEJ | Centrul Cultural „Arta” va fi inaugurat la începutul lunii decembrie!

Publicat acum

pe

Lucrările la Centrul Cultural „Arta” din Dej se află pe ultima sută de metri, iar locația va fi inaugurată la începutul lunii decembrie.

Potrivit informațiilor furnizate de primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, noua construcție va fi dată în folosință la începutul lunii decembrie. Cu această ocazie vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice dedicate tuturor cetățenilor municipiului Dej.

Vă reamintim, lucrările de modernizare ale Centrului Cultural „Arta” au debutat în urmă cu aproape doi ani. De atunci, scena a fost extinsă, a fost realizat un nou sistem de încălzire, iluminat, cortină, au fost amenajate cabine pentru artişti, sală de repetiţii, dar şi grupuri sanitare. De asemenea au fost înlocuite geamurile și uşile, iar fațada clădirii a fost refăcută.

Totodată, au fost reabilitate spațiile de la intrare, au fost refăcute scările principale şi laterale, prin îmbrăcarea lor în granit, fiind amenajată şi o rampă pentru persoanele cu handicap.

Ulterior, a fost refăcută sala de spectacol, au fost schimbate scaunele, mocheta, sistemul de iluminat, sistemul de încălzire şi de siguranţă la incendiu.

Municipalitatea mai dorește ca la începutul anului următor, cel mai probabil în luna ianuarie, să fie dat în folosință și noul cinematograf 3D, situat în clădirea fostului corp B al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” (n.r. fostul Liceu Economic), peste drum de Primăria Municipiului Dej. Tot atunci ar urma să fie inaugurat, în incinta aceleiași clădiri, și singura librărie din oraș, alături de noua locație a Muzeului Municipal Dej.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Municipiului Dej, licitație pentru parcările libere din zona blocului UM

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează o nouă licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate pe strada Crângului, GRUPA UM (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 13 noiembrie 2017.

Data limită de depunere a ofertelor – miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 10:00.

Evaluarea ofertelor se va face joi, 23 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11:00.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Municipiului Dej, licitație pentru parcările libere de pe strada Fragilor

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează o nouă licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate pe strada Fragilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 10 noiembrie 2017.

Data limită de depunere a ofertelor – luni, 20 noiembrie 2017, ora 10:00.

Evaluarea ofertelor se va face marți, 20 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11:00.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, nemulțumit de modificarea Codului Fiscal! Vistieria orașului ar rămâne goală

Publicat acum

pe

Cu toate promisiunile de la Guvern, primarii se tem pentru banii din bugetele pe 2018, odată cu modificarea Codului Fiscal pe care Guvernul o va promova miercuri prin ordonanţă de urgenţă. Nu cred în asigurările venite de la Bucureşti nici măcar edilii PSD care susţin că reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% le va lăsa visteriile aproape goale.

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a declarat, marţi, că edilii au cerut premierului o reanalizare a situaţiei legată de cotele pe care trebuie să le redistribuie spre Guvern din impozitul pe venit. ”Am cerut o revizuire, pentru că trebuie această scădere a veniturilor trebuie compensată de undeva. Pentru noi, pentru Dej, ar fi un mare dezavantaj prevederile din modificările Codului Fiscal, pentru că, din bugetul propriu, 55% reprezintă aceste cote, iar dacă vor fi afectate, cu siguranţă va fi în detrimentul comunităţii”, a spus Morar.

Potrivit acestuia, municipiul Dej are angajaţi mulţi, atât la nivel de personal bugetar, în condiţiile în care în zonă este o mare unitate militară, dar şi angajaţi din mediul privat, în special din parcul industrial care se dezvoltă la intrarea în localitate.

Numărul mare de angajaţi este un beneficiu, se plătesc impozite pe venituri, şomajul este redus, astfel că o măsură de reducere a acestor cote ne-ar afecta direct. Ar fi nedrept pentru noi, dacă s-ar lua bani ar fi afectate investiţiile, deoarece în construirea unui buget, cum este cel pe anul 2018, trebuie să asigurăm în primul rând funcţionarea instituţiilor, şcolilor, iar ce rămâne distribuim spre investiţii. Scăzând veniturile, sunt afectate investiţiile”, a mai spus primarul Dejului.

 

Sursa – gandul.info

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...
loading...

Tu ai dat LIKE?

Articole populare