Conectează-te cu noi

Administraţie

Parcările cu plată din Dej vor fi funcționale din 10 iulie. Află prețurile

Publicat acum

pe

parcometru Dej

Primăria municipiului Dej a demarat acțiunea de amenajare a parcărilor cu plată din centrul orașului în următoarele locații:  Piața Bobâlna, Strada 1 Mai- zona primăriei, Piața 22 Decembrie și 16 Februarie, Strada George Coșbuc.

În acest sens au fost amplasate parcometrele, au fost conectate la rețeaua electrică, a demarat marcarea locurilor de parcare urmând ca până la finalul săptămânii viitoare să fie finalizată operațiunea de amenajare. Începând cu data de 10 iulie parcările cu plată vor fi funcționale în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-18:00.

Parcările cu plată sunt destinate autoturismelor, microbuzelor și autovehiculelor de transport marfă sub 3,5 tone.

Taxa pentru parcare va putea fi plătită prin parcometre, tichete de parcare, care vor putea fi cumpărate de la chioșcurile de ziare sau caseria primăriei și abonamente ce pot fi solicitate la Serviciul Tehnic.

Taxele de parcare vor avea următoarele valori:

– parcare autoturism-1 leu/oră;

– parcare microbuze  şi autovehicule  transport marfă  sub 3,5 t – 2 lei/ oră;

– abonament( tichet)  zilnic parcare autoturisme – 5 lei/ 10 ore;

– abonament( tichet) zilnic parcare microbuze  şi autovehicule transport  marfă sub 3,5t – 10 lei/ 10 ore;

– abonament lunar parcare autoturisme – 50 lei/lună;

– abonament lunar parcare microbuze/ autovehicule transport  marfă sub 3,5t- 120 lei/ lună;

”Taxarea parcărilor în zona centrală, în cursul săptămânii, era o acțiune care trebuia să o concretizăm, având în vedere numărul mare de mașini care parchează în zonă și solicitările primite în acest sens. În condițiile în care foarte mulți dejeni vin spre spre centru, pentru a-și rezolva diverse probleme la instituții, nu este normal să nu găsească locuri de parcare, asta datorită faptului că multe mașini ocupă parcarea pe perioada întregii zile. Așadar era nevoie de a face o diferențiere între cei care vin  să își rezolve problemele și pleacă și cei care staționează. Investiția a fost realizată în etape, în prima fază au fost achiziționate parcometrele, ulterior a fost nevoie de intervenții pentru racordarea lor la rețeaua electrică, iar acum suntem în ultima etapă, cea a marcării locurilor de parcare și a finalizării tuturor aspectelor care vor reglementa parcarea. Parcările cu plată vor intra în vigoare din 10 iulie, însă în prima fază va fi o perioadă de acomodare a conducătorilor auto cu condițiile de parcare”, a declarat primarul Morar Costan.

Administraţie

Primăria Dej continuă intervențiile la spațiile verzi din oraș – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej continuă în această perioadă intervențiile la spațiile verzi. În acest sens s-a intervenit la instituțiile de învățământ, locurile de joacă în cartierul 1 Mai și zona centrală prin cosirea ierbii, toaletarea gardului viu, repararea băncilor din jurul blocurilor și ecologizarea zonelor.

Intervențiile care se desfășoară în prezent în cartierul Dealul Florilor, pe străzile Ecaterina Teodoroiu și Crângului, vor continua în următoarea perioadă cu zona Baltă și se vor extinde treptat în tot cartierul.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej, licitație pentru închirierea parcărilor amenajate din cartierul Dealul Florilor

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează o nouă licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate în cartierul Dealul Florilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 14 mai 2018.

Data limită de depunere a ofertelor – vineri, 18 mai, ora 10:00.

Evaluarea ofertelor se va face luni, 21 mai, cu începere de la ora 11:00.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Dezbatere publică la Primăria Dej – PUD extindere construcție spații comerciale și birouri pe strada Vâlcele

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, Direcția Tehnică, Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

1. PUD – în vederea executării lucrărilor de: Extindere construcție P+E – realizare spații comerciale și birouri, compartimentări, str. Vâlcele, nr. 36C , inițiator Voicinco Daniela Sorelle.

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al construcțiilor menționate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, joi, 11 mai 2018, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Dej, pe site-ul Primăriei Municipiului Dej sau pe e-mail primaria@dej.ro, până la data de 10 mai 2018.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

Facebook

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare