Conectează-te cu noi

Administraţie

Se anunță o nouă grevă generală la Primăria Dej

Publicat acum

pe

Greva primaria dej

Sindicaliştii din administraţia publică locală au demarat procedura pentru declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat, protest la care aderă și Sindicatul Edilica din cadrul Primăriei Municipiului Dej. 

La această acţiune se vor alătura şi majoritatea federaţiilor care au membri de sindicat în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora. Toate demersurile şi acţiunile FNSA vor fi susţinute şi sprijinite de către CNS Cartel Alfa.

Motivul pentru care liderii FNSA au apelat la această formă de protest este legat de reacţia membrilor Guvernului faţă de revendicările formulate de sindicalişti la ultimul miting al formaţiunii, care a avut loc la Bucureşti, pe data de 27 mai. Ca urmare a acestei acţiuni, reprezentanţii FNSA au fost invitaţi la discuţii de Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Ocazie cu care am constatat, din nou, indisponibilitatea Guvernului României de a soluţiona problemele majore cu care se confruntă salariaţii pe care îi reprezentăm. A fost o întâlnire în cadrul căreia ministrul pentru Dialog Social a repetat acelaşi discurs politicianist susţinut în cadrul întâlnirilor precedente, utilizând un limbaj de lemn, amăgitor„, a declarat Valer Suciu, preşedintele FNSA. Potrivit acestuia, indiferenţa, nepăsarea şi sfidarea angajaţilor reprezentaţi de FNSA sunt elementele specifice ale actualului guvern.

Și la nivelul Primăriei Municipiului Dej, Sindicatul Edilica, prin vocea liderului Horațiu Iosip, anunță că aderă la acțiunea de protest. Deocamdată nu se știe data exactă la care va fi declanșată greva generală.

Sindicatul Edilica din cadrul Primăriei Dej aderă la această grevă, deocamdată nu știm data la care se va întâmpla acest lucru, așteptăm ca cei de la FNSA să ne transmită programul protestelor. Am primit doar ceva comunicări prin care ne informau că au eșuat discuțiile în urma protestului de la București și că se pregătesc etapele următoare pentru declanșarea grevei generale”, a declarat pentru Dej24.ro Horațiu Iosip, liderul Sindicatului Edilica din cadrul Primăriei Municipiului Dej.

Revendicările sindicaliştilor se referă la reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

Administraţie

Primăria Dej continuă intervențiile la spațiile verzi din oraș – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej continuă în această perioadă intervențiile la spațiile verzi. În acest sens s-a intervenit la instituțiile de învățământ, locurile de joacă în cartierul 1 Mai și zona centrală prin cosirea ierbii, toaletarea gardului viu, repararea băncilor din jurul blocurilor și ecologizarea zonelor.

Intervențiile care se desfășoară în prezent în cartierul Dealul Florilor, pe străzile Ecaterina Teodoroiu și Crângului, vor continua în următoarea perioadă cu zona Baltă și se vor extinde treptat în tot cartierul.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej, licitație pentru închirierea parcărilor amenajate din cartierul Dealul Florilor

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează o nouă licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate în cartierul Dealul Florilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 14 mai 2018.

Data limită de depunere a ofertelor – vineri, 18 mai, ora 10:00.

Evaluarea ofertelor se va face luni, 21 mai, cu începere de la ora 11:00.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Dezbatere publică la Primăria Dej – PUD extindere construcție spații comerciale și birouri pe strada Vâlcele

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, Direcția Tehnică, Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

1. PUD – în vederea executării lucrărilor de: Extindere construcție P+E – realizare spații comerciale și birouri, compartimentări, str. Vâlcele, nr. 36C , inițiator Voicinco Daniela Sorelle.

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al construcțiilor menționate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, joi, 11 mai 2018, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Dej, pe site-ul Primăriei Municipiului Dej sau pe e-mail primaria@dej.ro, până la data de 10 mai 2018.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare