Târgul de animale de la Dej a fost ÎNCHIS. Dej24.ro a SEMNALAT SITUAȚIA de acolo

loading...

targ de animale (4)

Marți, 13 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști ai D.S.V.S.A. Cluj, au efectuat o acțiune la târgul de animale din Dej. Dej24.ro a semnalat în urmă cu câteva zile că târgul nu are autorizație sanitar-veterinară.

Activitatea a vizat verificarea modului de comercializare a bunurilor și animalelor, a condițiilor de deținere și transport a acestora, precum și a regulilor sanitar – veterinare.

În urma controlului au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, s-a constatat că târgul de animale funcționează fără autorizație emisă de către D.S.V.S.A Cluj. Astfel, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, s-a dispus închiderea locației până la îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

Pe 6 octombrie, reporterii Dej24.ro s-au deplasat în târg și au semnalat că acesta nu are autorizație sanitar-veterinară de mai mulți ani de zile, însă funcționează fără probleme. În fiecare zi de marți, comercianții merg acolo și își vând animalele, deși zona arată ca după război, peste tot fiind mormane de deșeuri rezultate din construcții, gunoaie, dar și mult noroi.

Primarul municipiului Dej a declarat în urmă cu o săptămână că „Târgul nu are avizele de funcționare pentru că în ultima perioadă, în calitate de primar, m-am axat pe marea investiție de la Piața Agroalimentară, să o finalizăm. În perioada imediat următoare voi încerca să mă aplec asupra problemei din târg în așa fel încât să găsim altă locație, dacă nu, acea locație – pe cât este de limitată – să facem ceva să fie autorizată. Știți că în zonă avem Centrul de Reciclare Deșeuri din Construcții și dorim ca acest centru să funcționeze în continuare. E discomfort cu mașinile care intră să descarce tot ce înseamnă concasor în zona respectivă și nu e o zonă adecvată pentru târg de animale. Încercăm să găsim altă locație, dacă nu vom forța nota așa încât pe un proiect modern, pe o limitare de o suprafață mai mică, să funcționeze autorizat pe viitor târgul”, a declarat primarul Morar Costan. Tot acesta a mai explicat că, de două ori pe săptămână, medici veterinari merg în târg și desfășoară verificări veterinar-sanitare.

Nu riscăm din punct de vedere al sănătății animalelor și al tot ce înseamnă Direcția Sanitar-Veterinară, dar, cum bine spuneți, trebuie avizat și autorizat pe viitor”, a mai spus în încheiere edilul din Dej.

CITEȘTE ȘI:

Târgul de animale din Dej NU are autorizațiile necesare. Primarul confirmă cu nonșalanță – FOTO/VIDEO

loading...
Categorii: Eveniment

Despre autor

Comentarii

 1. Cucu
  Cucu 14 octombrie, 2015, 10:41

  Ați făcut o p**a… ați oprit niște oameni sa poată vinde produse agricole. Ce ați rezolvat???? Alți se necăjesc un an sa crească niște porci sa poată sa se descurce…și voi pt un pic de reclama luați pâinea de la gura oamenilor.

  Răspunde
 2. Anonim
  Anonim 15 noiembrie, 2015, 07:31

  Pe 6 octombrie, reporterii Dej24.ro s-au trezit si ei destepti si s-au deplasat în târg unde au semnalat cat sunt ei de ******, ca la altceva nu-i duce capul.Mergeti si munciti *********, lasati taranii sa traiasca si ei ca de pe ei mancati si voi **********! Vorba aia…Lumea asta-i prost facuta…rahatii *** in loc sa puta.
  Cu articolul asta sigur vi s-au umplut frigiderele de carne.
  Pofta buna!…P.S….cu scobitorile va descurcati voi

  Comentariu moderat.

  Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*