Conectează-te cu noi

Administraţie

Târgul de animale din Dej NU are autorizațiile necesare. Primarul confirmă cu nonșalanță – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

targ de animale (4)

Deși nu are autorizație sanitar-veterinară, târgul de animale din Dej funcționează fără probleme. Primarul confirmă cu nonșalanță situația.

....

Târgul de animale de pe strada Salciilor FN din Dej nu are autorizație sanitar-veterinară de mai mulți ani de zile, însă funcționează și azi fără probleme. În fiecare zi de marți, comercianții merg acolo și își vând animalele, deși zona arată ca după război, peste tot fiind mormane de deșeuri rezultate din construcții, gunoaie, dar și mult noroi.

În zonă nu există o toaletă, iar în incinta târgului funcționează un spațiu comercial aflat într-o baracă din tablă veche, de unde comercianții cumpără diferite băuturi preparate acolo. Pentru toate aceste ”beneficii”, oamenii plătesc și o taxă de intrare, banii ajungând la bugetul local.

Primarul Morar Costan recunoaște cu nonșalanță că târgul de animale funcționează fără avizele necesare.

Târgul nu are avizele de funcționare pentru că în ultima perioadă, în calitate de primar, m-am axat pe marea investiție de la Piața Agroalimentară, să o finalizăm. În perioada imediat următoare voi încerca să mă aplec asupra problemei din târg în așa fel încât să găsim altă locație, dacă nu, acea locație – pe cât este de limitată – să facem ceva să fie autorizată. Știți că în zonă avem Centrul de Reciclare Deșeuri din Construcții și dorim ca acest centru să funcționeze în continuare. E discomfort cu mașinile care intră să descarce tot ce înseamnă concasor în zona respectivă și nu e o zonă adecvată pentru târg de animale. Încercăm să găsim altă locație, dacă nu vom forța nota așa încât pe un proiect modern, pe o limitare de o suprafață mai mică, să funcționeze autorizat pe viitor târgul”, a declarat primarul Morar Costan. Tot acesta a mai explicat că, de două ori pe săptămână, medici veterinari merg în târg și desfășoară verificări veterinar-sanitare.

”Nu riscăm din punct de vedere al sănătății animalelor și al tot ce înseamnă Direcția Sanitar-Veterinară, dar, cum bine spuneți, trebuie avizat și autorizat pe viitor”, a mai spus în încheiere edilul din Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER