TAXELE și IMPOZITELE LOCALE din Dej rămân NESCHIMBATE în 2016

loading...

Sedinta Consiliu Local Dej (1)

Consilierii locali din Dej s-au întrunit, astăzi, cu începere de la ora 12, în cadrul unei ședințe ordinare pe luna octombrie.

Pe ordinea de zi s-a aflat și „Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016”.

Datorită faptului că în ultimii ani de zile nu am majorat impozitele și taxele locale (…) și în acest an vin cu aceași propunere, deși prevederile Codului Fiscal ne dau posibilitatea să majorăm taxele și impozitele locale până la 50%.

Eu am venit cu propunerea de 0%, atât la clădiri pentru persoane fizice, clădiri pentru persoane juridice, teren pentru persoane fizice, teren pentru persoane juridice, mijloace de transport pentru persoane fizice și juridice cu un tonaj sub 12 tone.

La fel ca și în anii anteriori, dacă impozitele și taxele locale se achită de către persoanele fizice până la sfârșitul lunii martie (31 martie), vor beneficia de o bonificație (reducere) de 10%. Tranșele de plată sunt: 31 martie (prima tranșă de plată) și 30 septembrie (a doua tranșă de plată).

(…) La un apartament cu două camere, în suprafață de aproximativ 48-50mp, avem un impozit de 124 lei, iar la un apartament cu trei camere, de aproximativ 64mp, valoarea de impozitare a fost de 164 de lei, iar acum cu procentul modificat de noi e de tot 164 de lei”, a afirmat primarul mnicipiului Dej, ing. Morar Costan.

În urma prezentării făcute de executiv, toți cei 19 consilieri locali prezenți în sala de ședintă au votat pentru aprobarea proiectul de hotărâre care vizează impozitele și taxele locale ale municipiului Dej pentru anul 2016.

Mai multe detalii, în materialul VIDEO de mai jos.

loading...
Categorii: Administraţie

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*