Conectează-te cu noi

Naţional

26 de persoane au murit până acum din cauza GRIPEI!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 61 de ani din judeţul Prahova şi o femeie de 74 de ani din judeţul Ialomiţa, ambii pacienţi având probleme medicale. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 26, transmite Mediafax.

Un bărbat în vârstă de 61 ani, din judeţul Prahova, a murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, şi avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale anti-gripale necunoscute.

Alt pacient care a murit din cauza gripei este o femeie în vârstă de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente. Femeia nu era vaccinată anti-gripal.

Potrivit medicului Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, bărbatul avea diabet, precum şi alte afecţiuni şi era nevaccinat.

Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecţie bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puţin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu.

Bărbatul a murit în timpul nopţii e 18 spre 19 ianuarie.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 26 de persoane din cauza virusului gripal.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER