Conectează-te cu noi

Naţional

28.000 de asistente şi 14.000 de medici au plecat din România în ultimii zece ani

Publicat acum

pe

Aproximativ 35% dintre cetăţenii activi ai României au plecat în ultimii zece ani să muncească în străinătate, iar din 2009 până în 2015 au plecat din ţara noastră 28.000 de asistente medicale şi 14.000 de medici, scrie Radio Cluj.

Stabilirea cauzelor acestei migraţii, dar şi găsirea unor soluţii se regăsesc, alături de cele mai importante aspecte ale societăţii, în cele 17 obiective principale ale Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă – a declarat secretarul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Prezent la Satu Mare miercuri, 11 octombrie, Laszlo Borbely a subliniat importanţa Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă.

Conform datelor ONU, din România au plecat cei mai mulţi cetăţeni să lucreze în străinătate. în Uniunea Europeană sau pe alte continente. Este vorba despre 35% dintre cetăţenii activi ai ţării noastre. Totodată, din 2009 până în 2015, au plecat din România 28.000 asistente medicale şi 14.000 de medici. Toate aceste aspecte precum şi altele prevăzute în cele 17 obiective ale SNDD, trebuie analizate”, a declarat Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely a menţionat necesitatea revizuirii Strategiei de Dezvoltare Durabilă elaborată în anul 2008. În acest scop, el a anunţat că se află în pregătire un memorandum către Guvernul României, în vederea aprobării înființării unor nuclee de dezvoltare durabilă la nivelul ministerelor, care să contribuie la revizuirea SNDD și ulterior să servească ca structuri de specialitate pentru o implementare și monitorizare eficientă a strategiei revizuite.

În cele 17 obiective ale SNDD sunt cuprinse toate problemele existente în România. Chiar dacă pare complicat că în 17 obiective sunt prevăzute 169 de ţinte şi 244 de indicatori definiţi de ONU, cu multă implicare şi o bună colaborare se pot face lucruri utile pentru comunităţile din ţara noastră”, a mai afirmat Laszlo Borbely.

Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă a României trebuie elaborată în conformitate cu Agenda 2030, document aprobat în 2015, în cadrul lucrărilor summit-ului ONU de la New York. Prin acest document, ONU a oferit o agendă universală cu obiective clare și cuantificabile şi include un set de 17 obiective de dezvoltare durabilă şi un plan de acţiune pe următorii 15 ani, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităţilor, a injustiţiei şi protejării planetei până în anul 2030.

 

Sursa – radiocluj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER