Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj | Fiscul amenință restanțierii clujeni cu publicarea pe „lista neagră” a datornicilor

Publicat acum

pe

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca informează contribuabilii că termenul limită de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a creanţelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017 s-a prelungit până la data de 27 ianuarie 2017.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plată şi declararea obligaţiilor fiscale, D.G.R.F.P. Cluj-Napoca recomandă contribuabililor :

  • utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor pentru desfăşurarea în condiţii optime a operaţiunilor de depunere/preluare a declaraţiilor. Contribuabilii care nu deţin un certificat calificat şi este prevăzută posibilitatea transmiterii declaraţiilor prin altă modalitate legală , pot să depună prin poştă cu confirmare de primire sau să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.
  • pentru achitarea obligaţiilor fiscale contribuabilii au la dispoziţie posibilitatea plăţii prin : virament bancar, mandat poştal la orice oficiu poştal, plata în numerar la casieriile unităţilor de trezorerie. Persoanele fizice mai au posibilitatea plăţii online cu ajutorul cardului bancar prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, plata prin card bancar, sau plata din contul propriu deschis la una din instituţiile de credit: BCR, Banca Comercială Feroviară, Idea Bank, Raiffeisen Bank.

De asemenea, D.G.R.F.P. Cluj-Napoca informează contribuabilii, agenţi economici, instituţii publice şi persoane fizice, că în cazul neachitării obligaţiilor fiscale scadente, organele fiscale centrale publică pe pagina de internet proprie a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală lista debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, pentru fiecare buget administrat de organele fiscale centrale .

Obligaţiile fiscale restante care fac obiectul publicării sunt cele notificate contribuabililor, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate la data publicării listei.

Actualizarea şi publicarea listei debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii se face trimestrial până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare.

Nu sunt considerate obligaţii fiscale restante:

a) obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, potrivit legii, dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată prevăzut în actul de acordare a înlesnirii;
b) obligaţiile fiscale stabilite în acte administrative fiscale a căror executare este suspendată în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
c) obligaţiile fiscale cu termene de plată viitoare stabilite în planul de reorganizare judiciară aprobat în condiţiile legii.

Nu vor face obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub nivelul plafoanelor diferenţiate în funcţie de calitatea contribuabilului (contribuabil mare, contribuabil mijlociu şi celelalte categorii de contribuabili) şi aprobate prin Ordinul ANAF nr.558/2016, privind procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii actualizat.

Pentru a vizualiza lista datornicilor, care înregistrează obligaţii fiscale restante, contribuabilii pot accesa site-ulul www.anaf.ro, domeniul: Info. Publice, secţiunea 01Informaţii privind agenţii economici , subsecţiunea 04 – Obligaţii restante către bugete.

Căutarea în listă se va realiza după denumirea contribuabilului, fiind necesară de asemenea şi completarea codului de validare cu cifrele şi literele din imaginea afişată. Dacă secţiunea Denumire rămâne necompletată, se va afişa întreaga listă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER