Ştiri din zonă
Un gigant al logisticii își face „cuib” pe Aeroportul Internațional Cluj
Publicat acum
9 anipe
de
Dorin CocișUPS (NYSE:UPS) introduce un nou segment de zbor cargo și deschide un centru operațional la Cluj.
UPS conectează astfel 44 de orașe din opt județe situate în regiunea de centru-nord a României la hub-ul european din Koln/Bonn, Germania. Prin introducerea noului segment de zbor, UPS va oferi în această regiune ore maxime mai târzii de preluare a expedițiilor de export aeriene.
„Prin extinderea orelor maxime de preluare a expedițiilor, venim în întâmpinarea nevoilor companiilor multinaționale și ale IMM-urilor care au în vedere extinderea pe piețele internaționale”, declară Daniel Carrera, președintele UPS pentru Europa de Est. „UPS poate acum să le ofere companiilor din regiunea de centru-nord a României până la cinci ore suplimentare de producție, datorită extinderii orei maxime de preluare a expedițiilor.”
Cele opt județe în care au fost extinse orele maxime de preluare a expedițiilor internaționale de export aerian sunt: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Sibiu.
„Ne bucură inițiativa UPS de a include Aeroportul Internațional Cluj în rețeaua globală a companiei. Creșterea transportului de marfă pe aeroport cu 25% în anul 2015 față de anul 2014 arată potențialul de dezvoltare a regiunii. Ne dorim ca parteneriatul cu UPS să fie de lungă durată și să continue tendința de creștere a traficului cargo de pe Aeroportul Internațional Cluj”, declară David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.
Regiunea de centru-nord a țării este hub de producție pentru companii multinaționale și IMM-uri în domenii precum automotive, textile și producție industrială.
„Începerea operațiunilor UPS pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj oferă noi oportunități de transport pentru companiile din regiune. Suntem convinși că UPS va avea succes şi că această inițiativă va contribui la dezvoltarea economică a județului Cluj”, a declarat Marius Mînzat, președintele Consiliului Județean Cluj.
Noul centru operațional de la Cluj-Napoca urmează îmbunătățirii serviciului de export pentru expedițiile preluate din patru județe din estul României (Bacău, Iași, Neamț și Vaslui), precum și deschiderii noului centru operațional din Timișoara. Totodată, UPS a îmbunătățit recent serviciul de import oferit în două centre importante de business din vestul și centrul țării, Oradea, respectiv Sibiu.
De asemenea, anul trecut, serviciul UPS Worldwide Express Freight™ a fost extins în România, oferind livrare door-to-door pentru transporturile internaționale de mărfuri paletizate, de peste 70 de kg, în 1-3 zile.
UPS este prezent pe piața din România din 1990 și operează în mod direct începând cu anul 2008. Centrele UPS din România se conectează la rețeaua globală UPS prin intermediul zborurilor zilnice dedicate de pe aeroporturile Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca. UPS România are aproximativ 140 de angajați și o flotă compusă din 100 de autovehicule.
Despre UPS
UPS (NYSE: UPS) este lider global în domeniul logisticii, oferind o gamă largă de soluții, inclusiv transportul de colete mici și mărfuri cargo, facilitarea comerțului internațional și folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), UPS deservește peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume.