Conectează-te cu noi

Administraţie

Centrul Cultural ”Arta” Dej se deschide din 4 decembrie – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează, începând cu data de 4 decembrie, activități cultural artistice care marchează deschiderea Centrului Cultural ”Arta”.

Obiectivul cultural a fost modernizat atât în interior, prin extinderea scenei, amenajarea cabinelor pentru artiști și sală pentru repetiții, schimbarea scaunelor, a sistemului de iuminat și încălzire, precum și la exterior, prin înlocuirea geamurilor, reabilitarea fațadelor clădirii și a spațiilor de la intrare.

Pentru deschiderea oficială a Centrului Cultural ”Arta”, Primăria Municipiului Dej va organiza o serie de activități cultural artistice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru pentru copii, tineret și adulți, concerte de muzică populară, folk și colinde.

Primul eveniment care va marca inaugurarea centrului cultural va avea loc în data de 4 decembrie de la ora 18:00, printr-un spectacol în care va concerta Corala Transilvană Cluj Napoca.

Activitățile continuă în data de 5 decembrie, ora 17:00, când în Piața Bobâlna va avea loc evenimentul dedicat copiilor ”Magia Sărbătorilor”, în cadrul căruia vor avea spectacole interactive pentru copii și foc de artificii.

Miercuri, 6 decembrie, copiii vor avea ocazia să participe la Centrul Cultural ”Arta” la un spectacol de teatru de păpuși, care se va juca de la orele 9:00, 10:00, 11:00.

Evenimentele continuă joi, 7 decembrie, când pe scenă se va juca piesa de teatru ” Dragoste cu năbădăi”, în interpretarea trupei Teatrului Național Cluj- Napoca, urmată în 12 decembrie de un spectacol de muzică populară, având ca protagoniști soliști îndrăgiți din zona noastră, finalul spectacolului aparținându-i renumitei interprete, Veta Biriș.

Ziua de 14 decembrie va fi dedicată folkului prin spectacolul Remember Cenaclul Flacăra, în cadrul căruia vor urca pe scenă îndrăgiți interpreți de muzică folk.

Teatrul pentru tineret va fi următorul eveniment care se va desfășura pe scena Centrului Cultural ” Arta”, vineri, 15 decembrie, de la ora 18:00.
Activitățile vor continua și sâmbătă 16 decembrie, de la ora 19:00, cu o seară de muzică lirică, organizată de Rotary Club Dej, iar luni 18 decembrie, de la ora 18:00 va avea loc conferința ” Ce mai spune Biblia omului de azi”, susținută de preot prof. univ. dr. Stelian Tofană.

În data de 19 decembrie, de la ora 19:00, centrul cultural va găzdui tradiționalul Festival de colinde și obiceiuri de iarnă al școlilor dejene.

Seria evenimentelor, dedicate inaugurării Centrului Cultural ”Arta”, se va încheia joi, 21 decembrie, la Sala Sporturilor, de la ora 17:00, cu spectacolul susținut de renumitul artist Fuego.

“Finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural ”Arta” reprezintă un moment mult așteptat, de care vreau să ne bucurăm cu toții. Am reușit să modernizăm acest frumos obiectiv cultural, astfel încât să fie un edificiu în care să ne punem în valoare artiștii și copiii noștri, să ne promovăm tradițiile și valorile noastre. Este un centru cultural în care ne dorim să se desfășoare activități pentru toate generațiile, de aceea și programul care marchează deschiderea centrului, ne-am gândit să fie unul cât mai diversificat. Din 4 decembrie vă așteptăm să ne bucurăm împreună de investiția care am realizat-o pentru noi și de activitățile pe care le va găzdui în următoarea perioadă”, a declarat primarul Morar Costan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER