Conectează-te cu noi

Sport

Skateboarding – primii pași pentru a învăța un sport nou

Publicat acum

pe

Dacă ești la început și vrei să înveți, cele mai bune locuri pentru skateboarding sunt parcările goale, curțile școlare sau alte zone mari, deschise, cu trotuar neted. Skatepark-urile nu sunt cele mai bune opțiuni dacă urmărești să deprinzi elementele de bază, fiindcă pot fi haotice și periculoase pentru începători. De asemenea, este util să practici noi trucuri pe iarbă, pentru că pământul moale va împiedica roțile să alunece și va amortiza căderile.

Iată care sunt primii pași pe care trebuie să îi parcurgi ca începător:

1. Îndoaie genunchii

O poziție joasă și relaxată este potrivită pentru toate trucurile pe un skateboard, deoarece îți oferă posibilitatea de a-ți regla imediat echilibrul în orice situație.

2. Fii determinat

Practica și dăruirea sunt cel mai bun truc pentru a învăța să mergi și, în general, sunt ideale pentru cele mai multe lucruri pe care le vei obține în viață. Skating-ul este o provocare, așa că nu te aștepta să fie bine imediat. Dificultatea face parte din frumusețea acestui sport, care atrage tot mai mulți adepți de la un an la altul.

3. Fii gata pentru căzături

Căderea este o parte inevitabilă a oricărui proces de învățare. Trebuie să investești într-o cască și un echipament de protecție, care te vor ajuta să te menții nevătămat, astfel încât să poți continua să te distrezi, chiar dacă ai parte de mici incidente.

4. Fii sigur pe tine

Nu îți face griji pentru aspectul tău sau cât de bine arăți. Dacă te dai des, încearcă trucuri noi și fii atent la ceilalți, vei putea primi sfaturi sau chiar aprecieri din partea pasionaților ca tine. Oricât de simplu ar fi trucul, toți adoră să vadă pe cineva împingându-și limitele și antrenându-și abilitățile.

  • Vezi cu care picior îți e mai comod să mergi în față, stângul sau dreptul. Majoritatea pun stângul; 
  • Pune piciorul din față la un unghi de 45 de grade deasupra plăcii sau ușor în spatele șuruburilor din față;
  • Îndoaie genunchiul din față pentru ca piciorul din spate să poată ajunge la pământ.
  • În timp ce echilibrezi toată greutatea pe piciorul din față, lasă-te în jos și împinge-te cu piciorul din spate.

5. Răsucirea și virajul 

Virajul este foarte intuitiv și va veni în mod natural, pe măsură ce exersezi pe placă. Roțile sunt concepute pentru a întoarce în timp ce te apleci dintr-o parte în alta. 

Iată câteva sfaturi:

  • Relaxează-te. Articulațiile rigide nu te pot ajuta;
  • Îndoaie genunchii și menține o poziție joasă;
  • Reglează-ți roțile până când vei găsi ceea ce ți se pare cel mai sigur. Roțile mai slabe îți oferă mai puțină stabilitate, dar se adaptează la drum mai ușor. Cele mai strânse îți oferă mai multă stabilitate, dar se va restrânge capacitatea de a vira;
  • Dacă tinzi să balansezi lateral, în timp ce placa continuă să fie dreaptă, roțile pot fi prea strânse.

Acestea fiind spuse, iată un ghid scurt care îți va arăta cum să îți alegi placa și care sunt primii pași când ești începător. Indiferent de vârstă, siguranța trebuie să fie pe primul loc, așa că investește în echipament înainte de a te expune vreunui pericol!

Sursă foto: pinterest.com

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER