Conectează-te cu noi

Social-Cultură

A doua zi de proteste în subteran la Salina Ocna Dej! Circa 70-80 de angajați refuză să urce la suprafață

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Aproximativ 70-80 de angajați ai Salinei Ocna Dej din toate cele trei schimburi s-au blocat ieri în subteran și sunt deciși să rămână acolo până când revendicările le vor fi rezolvate.

Minerii de la Salina Ocna Dej sunt nemulțumiți pentru că ar fi trebuit să primească în luna august vouchere de vacanță cu o valoare cuprinsă între 1.450 și 2.080 de lei, stimulente promise la începutul anului de conducerea SALROM, vouchere care nu au mai ajuns însă la angajați.

Premierul demis Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidenţiale, aflată săptămâna trecută în campanie electorală la Dej, a discutat cu reprezentanţii minerilor din Salina Ocna Dej și le-a promis că problemele acestora vor fi rezolvate. Șefa social-democraților a spus că a vorbit cu ministrul Economiei, iar acesta urma să aibă o discuţie cu conducerea SALROM pentru a debloca situația. Promisiunile Vioricăi Dăncilă nu s-au materializat însă.

Protestatarii au fost vizitați sâmbătă de președintele Consiliului de Administrație SALROM. Acesta a stat de vorbă cu minerii și a încercat să găsească o rezolvare. Mai mult decât atât, reprezentanții angajaților s-au deplasat duminică la București, unde au purtat discuții cu liderii SALROM, fără rezultat.

Angajații Salinei Ocna Dej sunt deciși să nu renunțe la proteste. Minerii din primul schimb au coborât luni dimineața în subteran, iar lor li s-au alăturat și muncitori din celelalte schimburi. Potrivit unor surse Dej24.ro, ar fi vorba de aproximativ 70-80 de angajați care sunt deciși să rămână acolo până când revendicările le vor fi rezolvate.

Nu doar Salina Ocna Dej se află în blocaj din cauza protestelor angajaților. Și celelalte sucursale SALROM se află în aceiași situație.

ACTUALIZARE:

Situaţia rămâne neschimbată, cu oameni blocaţi în subteran de luni, iar protestul continuă. Au intrat şi cei de la ateliere, alături de schimbul de noapte, cel de dimineaţă şi o parte din schimbul II de ieri. Nu ştiu ce fac cei din Consiliul de Administraţie, nu sunt sensibili la problemele noastre, parcă nu interesează pe nimeni”, a declarat un angajat pentru Mediafax.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării – Salrom, Dănuţ Neacşu, a declarat, la rândul său că aşteaptă ca în cursul zilei să aibă o întrevedere cu noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu.

Eu am făcut legal tot ce se putea face, am fost lângă oameni, am discutat cu ei, am fost alături de ei în mină, am convocat trei şedinţe de CA într-o săptămână pentru a debloca situaţia. Din păcate, finalitatea a fost comunicată d-lui ministru al Economiei, Nicolae Bădălău, cât şi marţi dimineaţă actualului ministru, aştept să fiu chemat să discutăm pentru a putea efectiv să scoatem oamenii din subteran”, a spus Neacşu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER