Conectează-te cu noi

Social-Cultură

S-a împlinit o săptămână de GREVĂ la Salina Ocna Dej! Minerii s-au blocat în subteran

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivvă

S-a împlinit o săptămână de când angajații Salinei Ocna Dej se află în grevă, iar nemultumirile acestora par a nu fi rezolvate degrabă. Mai mult decât atât, un număr de aproximativ 30 de mineri au decis să ducă protestul la un nou nivel și au coborât luni dimineață în subteran. Aceștia sunt deciși să rămână acolo până când revendicările le vor fi rezolvate.

Nemulțumirile angajaților sunt legate de faptul că aceștia nu vor mai primi vouchere de vacanță. Acestea sunt în valoare de 1.450 lei sau 2.080 lei și sunt așteptate de angajați încă din luna august.

Premierul demis Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidenţiale, aflată săptămâna trecută în campanie electorală la Dej, a discutat cu reprezentanţii minerilor din Salina Ocna Dej și le-a promis că problemele acestora vor fi rezolvate. Șefa social-democraților a spus că a vorbit cu ministrul Economiei, iar acesta urma să aibă o discuţie cu conducerea Salrom pentru a debloca situația.

Promisiunile Vioricăi Dăncilă nu s-au materializat, iar astăzi s-a împlinit o săptămână de când muncitorii din cadrul Salinei Ocna Dej se află în grevă.

Protestatarii au fost vizitați sâmbătă de președintele Consiliului de Administrație SALROM. Acesta a stat de vorbă cu minerii și a încercat să găsească o rezolvare. Mai mult decât atât, reprezentanții angajaților s-au deplasat ieri la București, unde au purtat discuții cu liderii SALROM, fără rezultat însă.

Angajații Salinei Ocna Dej sunt deciși să nu renunțe la proteste. Aproximativ 30 de mineri au coborât luni dimineața în subteran și vor să rămână acolo până când revendicările le vor fi rezolvate.

Nu doar Salina Ocna Dej se află în blocaj din cauza protestelor angajaților. Și celelalte sucursale SALROM se află în aceiași situație.

ACTUALIZARE: Și angajații din schimbul 2 (aproximativ 30 de persoane) s-au alăturat colegilor din subteran. Și angajații din schimbul 3 urmează să intre diseară în subteran.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER