Conectează-te cu noi

Social-Cultură

S-a împlinit o săptămână de GREVĂ la Salina Ocna Dej! Minerii s-au blocat în subteran

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivvă
loading...

S-a împlinit o săptămână de când angajații Salinei Ocna Dej se află în grevă, iar nemultumirile acestora par a nu fi rezolvate degrabă. Mai mult decât atât, un număr de aproximativ 30 de mineri au decis să ducă protestul la un nou nivel și au coborât luni dimineață în subteran. Aceștia sunt deciși să rămână acolo până când revendicările le vor fi rezolvate.

Nemulțumirile angajaților sunt legate de faptul că aceștia nu vor mai primi vouchere de vacanță. Acestea sunt în valoare de 1.450 lei sau 2.080 lei și sunt așteptate de angajați încă din luna august.

Premierul demis Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidenţiale, aflată săptămâna trecută în campanie electorală la Dej, a discutat cu reprezentanţii minerilor din Salina Ocna Dej și le-a promis că problemele acestora vor fi rezolvate. Șefa social-democraților a spus că a vorbit cu ministrul Economiei, iar acesta urma să aibă o discuţie cu conducerea Salrom pentru a debloca situația.

Promisiunile Vioricăi Dăncilă nu s-au materializat, iar astăzi s-a împlinit o săptămână de când muncitorii din cadrul Salinei Ocna Dej se află în grevă.

Protestatarii au fost vizitați sâmbătă de președintele Consiliului de Administrație SALROM. Acesta a stat de vorbă cu minerii și a încercat să găsească o rezolvare. Mai mult decât atât, reprezentanții angajaților s-au deplasat ieri la București, unde au purtat discuții cu liderii SALROM, fără rezultat însă.

Angajații Salinei Ocna Dej sunt deciși să nu renunțe la proteste. Aproximativ 30 de mineri au coborât luni dimineața în subteran și vor să rămână acolo până când revendicările le vor fi rezolvate.

Nu doar Salina Ocna Dej se află în blocaj din cauza protestelor angajaților. Și celelalte sucursale SALROM se află în aceiași situație.

ACTUALIZARE: Și angajații din schimbul 2 (aproximativ 30 de persoane) s-au alăturat colegilor din subteran. Și angajații din schimbul 3 urmează să intre diseară în subteran.

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, în zona municipiului Dej se găsesc trei localități care nu ar avea medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație).

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

Social-Cultură

Trei străzi din Dej au rămas în această dimineață FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Trei străzi din municipiul Dej au rămas în această dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Ceferiștilor, Triajului și Traian (parțial)

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

Zeci de tineri din Dej au vizitat Memorialul din Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul Parteneriatului dintre Școală și Biserică, 80 de tineri au mers în vizită la Memorialul din Gherla.

În cadrul unui parteneriat între Parohia Ortodoxă Dej Valea Codorului și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, aproximativ 80 de elevi și profesori au vizitat joi, 13 februarie, Memorialul din Gherla.

Tinerii elevi au fost coordonați de părintele Adrian George Horj, iar programul vizitei a cuprins o prezentare a Memorialului Gherla, realizată de către părintele stareț, protosinghelul Grigorie Benea. Ulterior, a urmat vizitarea muzeului, a cimitirului memorial al deținuților politici și participarea la discuții libere pe marginea celor prezentate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare