Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Conferința pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Dej s-a bucurat de un real succes – FOTO

Publicat acum

pe

FOTO – Ștefan Rusu
loading...

Joi, 31 octombrie 2019, a avut loc la Centrul Cultural Arta din Dej cea de-a II-a conferinţă din cadrul proiectului cultural „Familia și societatea, Ce ne spune Biblia?”, iniţiat de Protopopiatul Ortodox Român Dej cu sprijinul Primăriei Municipiului Dej.

Prelegerea a fost susţinută de către pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, fiind intitulată „DEPRESIA, BOALA SECOLULUI?!”. Acesta a prezentat o radiografie a societății contemporane analizând în detaliu pericolele cu care se confruntă în general oamenii din ziua de astăzi. Au fost prezentate cazuri și momente în care oamenii pot trece printr-o situație mai delicată și pot cădea victime ale acestei boli, a depresiei. Totodată părintele conferențiar a argumentat cum poate fi evitată sau chiar vindecată această boală cu ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune.

„Că precum molia roade haina și viermele lemnul, așa mânirea (tristețea) mănâncă sufletul omului. Ea îl face să ocolească toată întâlnirea cea bună și nici de la prietenii cei adevărați nu-l lasă să primească cuvânt de sfătuire, precum nici răspuns bun sau pașnic a da lor nu-l îngăduie. Ci tot sufletul cuprinzându-l, îl umple de amărăciune. Și, de aici, îi pune în minte să fugă de oameni, ca de unii ce i s-ar fi făcut pricinuitori de tulburare și nu-l lasă să-și dea seama cum că nu în afară, ci înlăuntru are zăcând boala, care atunci se arată când, supărările viind, prin mâhnire la arătare o scot… Că niciodată nu se va vătăma omul de la altul, de nu va avea înlăuntru zăcând(mocnind) pricinile patimilor”. (Sf. Ioan Casian, „Despre cele opt gânduri ale răutății”)

La final, tinerii din cadrul L.T.C.O.R. au fost felicitați pentru implicarea de care au dat dovadă în cadrul conferințelor desfășurate în acest an.

FOTO – Ștefan Rusu

Social-Cultură

Dej | Manifestări dedicate zilei poetului național al românilor, Mihai Eminescu – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej a organizat astăzi, 15 ianuarie, de la ora 11, manifestări dedicate zilei poetului național al românilor, declarată Ziua Culturii Naționale.

Manifestările au debutat la bustul poetului Mihai Eminescu, din cartierul 1 Mai, cu intonarea Imnului Naţional al României și au continuat cu o slujbă de pomenire, depuneri de jerbe și flori, un recital de poezie susținut de trupa de teatru „Vistrian Roman” a Centrului Cultural „Arta” și un moment muzical susținut de Marin Grad.

Ziua Culturii Naționale a fost marcată și la Biblioteca Municipală Dej prin expoziţia de carte cu titlul „Dor de Eminescu”.

Continuă să citești

Social-Cultură

Mai multe gospodării din Câțcău au rămas fără apă potabilă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe gospodării situate pe raza localității Câțcău au rămas miercuri dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe raza localității Câțcău, între numerele 395 și 465.

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 15:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

”Cardinalul” și ”Ferdinand” la cinematograful din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal în perioada 14-18 ianuarie 2020.

MARȚI – 14.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.)

MIERCURI – 15.01.2020

ORA 16:00   CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.  

JOI – 16.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

VINERI – 17.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

SÂMBĂTĂ- 18.01.2020

ORA 11:00     FERDINAND ( FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ,  A.G., 104 MIN

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00- 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE! ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS! VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare