Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

A început Franthousiasme 2015! Cei mai buni tineri francofoni au ajuns la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

franthousiasme (1)

Centrul Cultural Arta a găzduit în această după-amiază deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediție a Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru elevi “Franthousiasme”.

....

La fel ca în ultimul deceniu, festivalul de teatru francofon de la Dej reunește elevi din toată țara. Timp de 4 zile, între 14 și 17 mai, dejenii vor putea urmări pe lângă piesele de teatru, care vor avea loc la Cercul Militar din Dej, diferite activități și evenimente dedicate acestui festival.

În această după-amiază, la Centrul Cultural Arta din Dej, a avut loc deschiderea oficială a festivalului ”Franthousiasme”. După discursurile oficialităților și ale oaspeților de onoare (primarul Morar Costan, Marie-Anne Fizet-Gorin – vicepreședintele Comitetului de înfrățire Beauvais, Benoit Bavouset – directorul Institutului Francez Cluj-Napoca), spectatorii care au răspuns ”prezent” invitației de a participa la acest eveniment au putut să asculte recitaluri de muzică ușoară (Deona Roman și Vlad Georgiu) și muzică corală (Corala ”Armonia” a Casei de Cultură, dirijor Doina Minea-Sima). Totodată, dejenii au putut admira diferite vernisaje de pictură, organizator fiind prof. Loredana Tomșa.

Pe scenă a urcat și trupa ”Les Franthousiaste” a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” cu piesa ”Les Cigales et le Fourmis” (Jean de la Fontaine), micuții actori bucurându-se de aprecierea numerosului public. Bineînțeles, amfitrionul manifestărilor a fost neobositul profesor Lucian Iosip, cel care, se poate spune fără exagerare, a dat viață teatrului francofon în Dej și a avut ”grijă” ca acesta să devină o tradiție.

Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru elevi “Franthousiasme” adună la Dej 15 trupe de teatru din orașe precum Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Iași, Sighetu Marmației, Gheorgheni sau Huedin.

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER