Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Stagiul de pregătire ”Junior Commanders Leadership Course” s-a încheiat – FOTO

Publicat acum

pe

festivitate premiere armata militar (4)

Ieri, la sediul Batalionului 811 Infanterie “Dej” din Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, s-a desfăşurat festivitatea de încheiere a stagiului de pregătire ”Junior Commanders Leadership Course” în comun cu British Military Advisory Training Team.

Activitatea, care a început la ora 10, a avut loc în prezenţa şefului BMATT, colonel David CATMUR, locţiitorului comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonel Ioan – Marian Cristurean şi a militarilor englezi şi români participanţi la activitate.

Desfăşurat în perioada 27 aprilie – 15 mai, aceast stagiu de pregătire a reprezentat o etapă importantă din cadrul pregătirii militarilor, în vederea participării la nevoie, la misiuni în afara statului.

Cursanţii participanţi la activitate, în număr de 40 (ofiţeri şi subofiţeri), fac parte din unităţi aparţinând Diviziei 4 Infanterie”GEMINA”, aceştia  pregătitindu-se ca instructori ai comandanţilor de plutoane şi de grupe, prin executarea instrucţiei şi a exerciţiilor de toate tipurile (STX şi FTX până la nivel pluton, instrucţie sanitară, cercetarea persoanelor şi autovehiculelor, reacţia la focul inamicului, reacţia la contact, instrucţie EOD şi protecţia forţei, etc).

La sfârşitul perioadei de pregătire, militarii participanţi au dat dovadă că sunt în măsură să instruiască la rândul lor comandanţii de plutoane şi grupe în ceea ce priveşte teoria şi principiile comenzii ca lideri, precum şi modul de aplicare a diferitelor proceduri.

În cadrul ceremoniei de absolvire a cursului, şeful BMATT, colonel David CATMUR  şi colonelul Ioan – Marian Cristurean au adus sincere mulţumiri tuturor celor care au participat la exerciţiu şi au considerat că activitatea a fost benefică pentru ambele părţi, fiind atinse scopurile şi obiectivele propuse.

Citește și: Instructorii britanici și-au încheiat misiunea de la Dej – FOTO

Militari români instruiți la Dej de către patru instructori britanici – FOTO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER