Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Instructorii britanici și-au încheiat misiunea de la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

pregatire armata (1)

În facilitățile de instrucție ale Batalionului 811 Infanterie din Dej, în prima jumătate a lunii mai, comandanți de grupe și plutoane din Divizia 4 Infanterie ”Gemina” au participat la un stagiu de pregătire în metodica instrucției tactice din perspectiva specialiștilor englezi ai ”British Military Advisory Training Team” (BMATT).

....

Obiectivul principal al cursului intitulat ”Junior commanders leadership course” a fost acela de a-i antrena în modul de a efectua cât mai eficient antrenamentul pe aceia care au acest rol în subunitățile pe care le comandă (”train the trainers”). Ultimele zile ale pregătirii în comun cu englezii au fost alocate, pe de o parte, verificării nivelului de însușire a acestei metodici de către liderii de subunități sosiți la Dej, iar pe de alta, de evaluare generală a modului de desfășurare a cursului de către șeful BMATT, colonel David Catmur.

Tematica stagiului de pregătire în comun a cuprins cunoașterea și aplicarea unor proceduri specifice acțiunilor militare din medii în care se desfășoară operații în sprijinul păcii. Colonelul David Catmur, însoțit de comandantul Batalionului 811 Infanterie, colonel Sever Zanc, au urmărit partea practică a instrucției tactice la trei ateliere: modul de reacție în cazul unui atac cu încărcături explozive purtate de teroriști sinucigași, modul de extracție a unei patrule dintr-un câmp de mine și acțiunile unei subunități la contact cu forțe inamice. De asemenea, unul dintre aspectele urmărite de șeful BMATT a fost acela de a afla cât de folositor a fost cursul pentru militarii români.

Citește și: Militari români instruiți la Dej de către patru instructori britanici – FOTO

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER