Conectează-te cu noi

Recomandări

Posturi deblocate în sistemul sanitar. Cum e la spitalul din Dej și ce secții s-au înființat?

Publicat acum

pe

Spitalul Municipal Dej

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că au fost deblocate posturi în sistemul sanitar, dar ritmul în care se angajează este lent. Și la spitalul din Dej s-au făcut angajări în 2015.

”Am deblocat posturi în sistemul sanitar, dar este adevărat că ritmul în care se angajează nu o să poată să acopere deficitul decât în câţiva ani, în trei-patru ani, dacă ritmul rămâne acelaşi din ultimele opt luni. Vorbim despre un deficit de peste treizeci şi ceva de mii de persoane. Au fost alocate fonduri suplimentare pentru angajări, au fost angajate aproape 5.000 de persoane”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

La nivelul Dejului, în anul 2015, după deblocarea posturilor din sistemul sanitar, la Spitalul Municipal Dej au fost angajați 2 medici, un biolog, 9 asistente medicale, 5 infirmieri și 3 îngrijitori de curățenie.

”O parte dintre aceste posturi au fost deblocate pentru a deservi compartimentele nou înființate în structura spitalului, și anume compartimentul de îngrijiri paliative (8 paturi) și cel de oncologie medicală (5 paturi). Aceste structuri au început să funcționeze de la data de 1 mai și aduc servicii medicale noi în zona Dejului. Astfel, pe compartimentul de oncologie se vor putea efectua ședințe de chimioterapie pentru bolnavii de cancer, astfel încât pacienții nu vor mai trebui să meargă neapărat la Institutul Oncologic Cluj-Napoca pentru aceste tratamente, chimioterapia putându-se efectua prin program național gratuit și în Dej. În secția de îngrijiri paleative, care este prima înființată în această zonă a județului, pot fi acordate servicii medicale bolnavilor aflați în stadii terminale și care nu pot fi îngrijiți la domiciliu”, a declarat pentru Dej24.ro dr. Antonela Nicoară, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER