Conectează-te cu noi

Eveniment

Primele măsuri luate după ce o femeie și-a pierdut viața pe strada Orizont din Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Orizont parcare interzista (5)

Au trecut 4 zile de la tragedia produsă pe strada Orizont din Dej, când o femeie de 89 de ani și-a pierdut viața după ce a fost lovită de un autocamion de salubrizare. Astăzi au fost luate primele măsuri în acest caz pentru a se evita producerea altor accidente.

Sâmbătă, 9 mai, un apel la 112 a anunțat producerea unui grav accident de circulație petrecut pe strada Orizont din Dej. O femeie în vârstă de 89 de ani a murit după ce a fost lovită de un autocamion de salubrizare. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Vezi detalii AICI.

La volanul autocamionului de salubrizare se afla un bărbat în vârstă de 46 de ani din Dej. Acesta nu ar fi observat-o pe femeia care se întorcea de la cumpărături din cauza autoturismelor parcate pe marginea drumului.

O parte dintre locuitorii din zonă au dat vina pe șoferul autocamionului, alții au spus că femeia nu se afla pe trecerea pentru pietoni, însă o mare parte dintre ei au arătat cu degetul chiar spre vecinii lor… șoferi. ”Atât pe partea stângă, cât și pe dreapta sunt parcate sute de mașini, normal că nu există vizibilitate. În zonă e o parcare mare, cu peste 100 de locuri de parcare, însă nimeni, din comoditate, nu își parchează mașina acolo”, ne-a povestit o femeie.

Într-adevăr, locuitorii de pe Orizont preferă să își parcheze mașinile pe trotuar, în fața blocului, și nu în parcarea de 121 de locuri situată în spatele blocului D2. Situația pare că se va schimba radical de azi înainte.

După accidentul petrecut sâmbătă, primarul Morar Costan, împreună cu comisia de sistematizare, a luat primele măsuri pentru a evita alte tragedii, mai ales că în zonă se joacă zeci de copii, iar șoferii trebuie să fie mereu atenți să nu le apară în față vreo persoană, dintre mașinile parcate pe ambele părți.

Astfel, începând de astăzi, pe strada Orizont din Dej au apărut mai multe indicatoare cu ”oprirea interzisă”. În acest fel, administrația locală speră ca locuitorii din zonă să nu mai parcheze neregulamentar și să aleagă să oprească în parcarea din spatele blocului D2. Mai mult decât atât, edilul ”promite” amenzi tuturor celor care nu se vor conforma.

Dej24.ro a fost astăzi pe strada Orizont și a stat câteva zeci de minute pentru a vedea dacă locuitorii din zonă observă sau nu noua modificare rutieră. Surprinzător (sau nu!), nicio mașină nu era parcată neregulamentar, iar pietonii se plimbau liniștiți, o parte dintre ei chiar pe carosabil. Un singur conducător auto a staționat câteva minute în fața unui bloc, iar apoi a plecat.

”Orice minune durează 3 zile, însă eu sper ca șoferii din zonă să nu mai parcheze aiurea. Am un copil mic, unde să se joace și el? Mereu trebuie să fiu cu ochii pe el, Doamne ferește să nu se întâmple ceva. Mai ales după ce a pățit vecina, am fost speriată, bineînțeles. Mă bucur să văd că acum totul pare în regulă, însă nu știu de ce cred că doar câteva zile o să fie așa, iar apoi, dacă nu se dau amenzi, cu toții vor parca cum vor și mai ales unde vor”, ne-a declarat o altă femeie din zonă.

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER