Conectează-te cu noi

Social-Cultură

A murit Radu Ciobotea, jurnalist născut în Dej. A fost corespondent de război și scriitor

Publicat acum

pe

Jurnalistul și scriitorul Radu Ciobotea, născut în Dej, s-a stins din viață. A fost corespondent de război în spațiul ex-iugoslav și autor al mai multor cărți.

Radu Ciobotea, născut la 1 iulie 1960, în Dej, avea două doctorate în literatură comparată, unul în România, altul în Franța. A fost redactor la Flacăra, Expres Magazin şi Evenimentul Zilei și a fost corespondent de război pe fronturile din Croația, Bosnia și Kosovo. Membru al Uniunii Scriitorilor, Radu Ciobotea a fost redactorul șef al ediției de vest a Evenimentului Zilei, la începutul anilor 2000. A fost, de asemenea, redactor-șef al săptămânalului Diasporaro (Londra), difuzat în numeroase țări europene, și conf. univ. dr. la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Dejeanul Ciobotea a publicat mai multe cărți: Întoarcerea la Shaolin (1995), După Revoluție, târziu (1996), Război fără învingători (1998), Pantera roz rămâne în vitrină (2003), Război cu Doctor Blues (2003), Une guerre sans vainqueurs (Editions Paris-Mediterranee, Paris, 2003), Reportaj și literatură. Eseu asupra reportajului românesc și francez interbelic (2005), Reportajul interbelic românesc. Senzaţionalism, aventură şi extremism politic (2006), Apărătorii, roman (2007), Le mot vécu (2010).

Radu Ciobotea a decedat, azi-noapte, în urma unor grave probleme de sănătate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER