Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Dej | RECORD de creștini la slujba de Înviere de la Parohia Ortodoxă ”Sf. Nectarie” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

....

Hristos a Înviat! Dacă anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19, credincioșii din Dej nu au putut asista fizic la slujba de Înviere, anul acesta, ei au fost prezenți în număr foarte mare în toate lăcașurile de cult de pe raza orașului, îndeosebi la Parohia Ortodoxă ”Sfântul Nectarie” de pe strada Crângului.

La miezul nopții, mii de credincioși din Dej – toți cu măști pe fețe – au fost martorii miracolului Învierii. Preoții au ieșit afară din altar şi i-au îndemnat: ”Veniţi de luaţi Lumină!”. După ce lumânările tuturor au fost aprinse de la Lumina Sfântă – adusă din Ierusalim, evlavioșii au cântat, împreună, ”Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. 

....

Anul acesta, la Parohia Ortodoxă ”Sfântul Nectarie” de pe strada Crângului, aproximativ 2000 de creștini – mai mulți ca niciodată! – au participat la slujba oficiată de preotul Ioan Buftea, protopopul Dejului și de preotul Costinel Șoaită. Pentru ca oamenii să poată păstra distanța între ei, altarul a fost amplasat în mijlocul drumului, lângă biserică, iar circulația a fost oprită preț de o oră.

La finalul slujbei, credincioșii din Dej au primit Pască/Paști – reprezentând bucățele de pâine stropite cu vin (au fost pregătite 3000 de pahare, în 14 puncte aflate de-a lungul străzii Crângului; au contribuit financiar 290 de familii) și au plecat spre case cu lumânarea aprinsă. Tradiţia spune că, odată ajunşi acasă, creştinii trebuie să facă semnul crucii la intrarea în casă şi să intre cu lumânarea aprinsă în celelalte încăperi sau clădiri din curte şi chiar şi la animale.

Azi, creștinii sunt aşteptaţi din nou în biserici pentru Sf. Liturghie.

Hristos a Înviat! Dej24.ro vă urează Sărbători Luminate, pline de sănătate!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER