Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Activitate dedicată săptămânii „Școala Altfel” la Liceul Tehnologic “Someș” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

image

În cadrul programului “Școala Altfel”, elevii Liceului Tehnologic “Someș” Dej au participat marți, 7 aprilie, la o activitate dedicată primului proiect Comenius, desfășurată de instituție, “Tradition, Diversity and Acceptance”, proiect care se apropie de sfârșit.

Scopul activității a fost cunoașterea diversității culturale și lingvistice europene în rândul profesorilor și elevilor, stabilirea de relații interpersonale, de socializare, cultivarea atitudinilor pozitive între membrii grupului și a comportamentelor asertive prin activități specifice educației nonformale. La această activitate s-au înscris elevi ai liceului care au facut parte din grupul Comenius, dar și elevi care au vrut să afle mai multe despre ceea ce înseamnă acest proiect.

Activitatea s-a desfășurat sub îndrumarea prof. Alice Solomean și prof. Pop Alina.

După jocurile de încălzire și socializare, la care au participat elevi și profesori, au fost prezentate cele mai reprezentative materiale video realizate de către echipa de proiect. După împărțirea elevilor în grupe, un moment mult așteptat a fost prezentarea a două jocuri. Board – game și puzzle (jocul a fost realizat de grupul din Finlanda, avandu-se în vedere descoperirea de către elevi a caracterului divers al culturii europene) a fost gândit sub forma unui chestionar, iar elevii participanţi au avut prilejul să descopere într-un mod inedit aspecte definitorii fiecărei ţări care au vizat: cultura, istoria, geografia şi sportul.

Celălalt joc care a incitat curiozitatea și răbdarea elevilor, a fost jocul de tip puzzle, care a fost realizat de grupul din Spania, reprezentând un colaj de imagini a țărilor participante în proiect.

Activitatea a continuat cu exprimarea opiniilor de către profesorii din echipa de proiect, cu privire la activitățile și impactul acestora, după care a urmat rândul elevilor care au împărtășit impresii din mobilitățile la care au participat.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER