Conectează-te cu noi

Eveniment

Agăța bărbați căsătoriți pe internet, apoi îi amenința că le spune soțiilor de aventura lor. ”Întâlniri” în Dej și Câțcău

Publicat acum

pe

O femeie și soțul ei au fost condamnați la închisoare pentru șantaj în formă continuată, după ce aceasta vrăjea persoane căsătorite pe internet, apoi le amenința că le spune soțiilor de aventura lor dacă nu o plătesc.

Femeia a fost prinsă în flagrant și acuzată de trei acte materiale de șantaj. Anchetatorii spun că femeia intra în legătură cu bărbați în vârstă prin intermediul aplicației Facebook sub diferite pretexte pentru a stabili o legătură, a se întâlni cu persoanele vătămate iar apoi pentru a iniția o relație aparent intimă în vederea culegerii de date compromițătoare pentru persoanele vătămate. Datele compromițătoare au constat în general în discuții telefonice sau prin aplicațiile de mesagerie prin care aceștia își stabileau întâlniri, transmiteau mesaje cu conținut sexual sau trimiteau poze intime. Apoi femeia proceda la șantajarea acestora prin amenințarea cu darea în vileag a datelor compromițătoare către soție și restul membrilor familiei dacă persoanele vătămate nu vor remite sume de bani, conform motivării instanței în decizia de condamnare.

Iată un exemplu despre cum proceda femeia: în 2021 una dintre victimele sale a primit o solicitare de prietenie prin intermediul aplicaţiei Facebook de la o femeie, cerere pe care a acceptat-o. Ulterior, persoana vătămată a fost contactată de acea femeie cu pretextul că are nevoie de lemne, întrucât persoana vătămată are o afacere cu lemne. Aceasta a spus că în 6 ianuarie s-a întâlnit cu femeia pe raza localităţii Câţcău în jurul orelor 04:30, ocazie cu care a stat la discuţii cu aceasta în autoturismul personal.

Ulterior, la aceeaşi dată, persoana vătămată s-a întâlnit din nou aceasta în comuna Câţcău, ocazie cu care femeia i-a solicitat cu împrumut suma de 500 lei pentru a-şi face asigurare la autoturism, însă persoana vătămată a refuzat. În zilele următoare, inculpata de i-a trimis poze indecente pe Messenger pe profilul de Facebook persoanei vătămate şi au purtat discuţii cu conotaţie sexuală.

În 14 ianuarie la amiază i-a solicitat acestuia să se întâlnească în parcarea Kaufland din Dej, ocazie cu care din nou l-a rugat să-i dea cu împrumut suma de 500 lei, de această dată bărbatul fiind de acord. După două ore, în timp ce se deplasa spre domiciliul său din Telciu, a fost contactat din nou pe Messenger de către femeie, care a început să-l ameninţe că-i va trimite soţiei acestuia print -screen-uri conținând conversaţiile dintre cei doi de pe Messenger, dovedindu-i că le deţine. În acest sens, inculpata, pentru a nu-i trimite soţiei sale print screen-urile compromiţătoare, i-a solicitat urgent suma de 1.000 euro. Întrucât nu dorea probleme cu soţia sa, bărbatul a fost de acord să-i remită inculpatei suma solicitată, fapt pentru care s-a oprit în oraşul Beclean, a scos suma de 5.000 lei de la un bancomat, apoi s-a deplasat la locul de întâlnire stabilit de către femeie, respectiv în parcarea unui restaurant, unde i-a înmânat acesteia suma de 5.000 lei solicitându-i să şteargă în prezenţa sa pozele cu mesajele compromiţătoare.

În timpul în care ştergea pozele în cauză, i-a smuls din mână suma de 5.000 lei, apoi a plecat în grabă de la faţa locului cu autoturismul său marca Volkswagen Passat. În tot acest timp, bărbatul a înregistrat audio cu telefonul său mobil discuţia din parcare în timp ce-i remitea femeii banii.

După această întâlnire, din 15 ianuarie a fost din nou contactat de către femeie, care a început din nou să-l ameninţe pe acesta cu faptul că îi va trimite familiei acestuia pozele compromiţătoare, ocazie cu care i-a solicitat să-i mai remită suma de 2.300 euro susţinând că doreşte să-şi achiziţioneze un autoturism. Pentru a-i întări convingerea persoanei vătămate că va trimite familiei acestuia pozele în cauză, femeiea i-a trimis poze de profil ale prietenilor acestuia, faptul că le-a cerut prietenia membrilor familiei sale, precum şi două înregistrări audio în care aceasta şi-a făcut o programare la salonul de înfrumuseţare al soţiei persoanei vătămate în 18 ianuarie, ocazie cu care îi va spune acesteia că este amanta soțului şi îi va prezenta şi pozele compromiţătoare.

Astfel, în 18 ianuarie pe baza presiunilor psihice exercitate de către femeie bărbatul a fost de acord să-i remită suma de 2.300 euro ca să nu-i trimită soţiei acestuia pozele compromiţătoare, însă femeia nu s-a mai prezentat la locul de întâlnire. Pentru acest al doilea act de șantaj Poliția, care fusese sesizată cu o zi înainte, era pregătită să o prindă pe femeie în flagrant, însă cel mai probabil inculpata și-a dat seama că persoana vătămată a sesizat organele de poliție.

Totuși, față de inculpată s-a emis mandat de aducere iar la momentul depistării s-a dispus ridicarea telefonului mobil, ocazie cu care s-a descoperit că aceasta avea în telefon mai multe înregistrări printre care și convorbiri cu persoana vătămată. Totodată, s-a identificat o înregistrarea audio a unei convorbiri telefonice purtate cu soțul acesteia, din care rezulta că acesta din urmă se afla la punctul de întâlnire și se asigura ca victima să nu fie însoțită de organele de poliție. Astfel a rezultat că soțul acesteia a fost complice la infracțiune.

În urma percheziției informatice a telefonului mobil a rezultat că aceasta a mai săvârșit un act material al infracțiunii de șantaj în dauna unei alte persoane. În acest caz Poliția s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj și l-a abordat pe bărbat, care a arătat că în iunie 2021 prin intermediul aplicației Facebook a cunoscut-o pe femeie, care a pretins că este interesată de un anunț postat de persoana vătămată pe grupul de Facebook ”Donații Dej”. Ulterior inculpata l-a invitat pe bărbat la o cafea, invitație pe care a acceptat-o și s-a întâlnit cu aceasta într-o altă localitate pentru a nu fi observat în compania unei alte femei, acesta fiind căsătorit. În timpul discuției inculpata i-a spus că i s-a defectat autoturismul iar reparațiile o costă aproximativ 1.500 de lei, iar apoi discuțiile au căpătat o tentă sexuală, persoana vătămată observând că inculpata îi face avansuri. După întâlnire aceasta din urmă i-a solicitat suma de 1.500 de lei, fiind refuzată. Ulterior persoana vătămată a fost din nou contactată de inculpată care i-a propus să se întâlnească pentru a întreține raporturi sexuale și cu această ocazie a insistat să îi remită 1. 500 de lei, fiind din nou refuzată. Inculpata a început să îl amenințe spunându-i că dacă nu îi va da banii va lua legătura cu soția sa, căreia îi va arăta mesajele în care persoana vătămată a fost de acord să se întâlnească pentru a întreține relații sexuale.

Bărbatul nu a cedat șantajului.

Femeia și soțul ei, acuzat la rândul său de complicitate la șantaj, au fost condamnați la doi ani și șase luni de închisoare, respectiv un an și jumătate de închisoare, de către Judecătoria Dej, în urmă cu câteva zile. Cei doi au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției care au scurtat procesul, dar și pedeapsa primită.

sursă: Actual de Cluj

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER