Conectează-te cu noi

Eveniment

Un bărbat din Reteag a împușcat câinele unui sătean. Ce au descoperit polițiștii – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Un bărbat din Reteag – cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și uciderea animalelor cu intenție fără drept – a fost reținut de polițiști.

La data de 14 martie, în urma unor investigații efectuate, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 59 de ani, din Reteag. În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și uciderea animalelor cu intenție fără drept.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că ieri, 14 martie, în timp ce se afla în grădina locuinței, bărbatul de 59 de ani ar fi executat, fără drept, un foc cu o armă neletală, pe care o deținea în mod legal, asupra unui câine ce aparținea unui bărbat, de 48 de ani, din Reteag. Ulterior, din nefericire, câinele a decedat. Totodată, în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că acesta fi deținut, fără drept, cantitatea de aproximativ 712 grame pulbere neagră, pe care ar fi folosit-o la producerea, cu ajutorul unor prese, de muniție artizanală, pentru armele deținute în mod legal.

Tot ieri, 14 martie, polițiștii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală cu destinația vânătoare și 2 arme neletale cu destinația tir sportiv, toate deținute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârșirea unor infracțiuni. Totodată, au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniție artizanală, 2 prese pentru confecționarea de muniție artizanală, 19 cartușe confecționate artizanal și 79 de cartușe deținute legal.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, iar în urma audierilor, a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, în ceea ce privește neregulile constatate de polițiști cu privire respectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor, de către o persoană autorizată, urmează a fi dispuse măsurile legale.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

La activități au acționat în sprijin polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER