Conectează-te cu noi

Politic

ALDE şi-ar putea alege liderii la sfârşitul verii. Cine candidează de la Cluj

Publicat acum

pe

Secretarul general al ALDE, deputatul Damian Florea, a precizat, joi, că, în mod realist, Congresul ALDE poate fi organizat cel mai devreme la sfârşitul verii, el arătând că este necesară, mai întâi, organizarea de alegeri în organizaţiile judeţene, proces care ar putea dura câteva luni, potrivit Monitorul de Cluj.

El a arătat că, în baza prevederilor statutare, este normal să fie organizate alegeri mai întâi la nivelul organizaţiilor judeţene şi, la finalul acestui proces care poate să dureze câteva luni, să fie organizat Congresul partidului care va alege o conducere unică. Rămâne de văzut cine se va înscrie de la Cluj în cursa pentru o funcţie la nivel naţional.

Cătăniciu, probleme cu ANI

Actualul copreşedinte ALDE Cluj se confruntă acum cu probleme de imagine, Parlamentul cerând zilele trecute vacantarea postului de deputat al acesteia. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondată, contestaţia în anulare depusă de Steluţa Cătăniciu, deputat ALDE, prin care aceasta solicita anularea deciziei instanţei prin care a fost declarată în conflict de interese în materie administrativă. Decizia este definitivă, scrie Agerpres.

Steluţa Cătăniciu a introdus în instanţă o contestaţie în anulare, care este o cale extraordinară de atac, după ce, în noiembrie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că ea a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

Irimie, indecis

Cel de al doilea copreşedinte al ALDE Cluj, Mircea Irimie nu a decis încă pentru ce funcţie va candida, dar spune că va intra în cursa alegerilor interne. Mircea Irimie deţine în prezent şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţionl. „Sigur că am să candidez pentru o funcţie, dar nu ştiu încă pentru care, la nivel local sau naţional, încă nu am luat o decizie în acest sens”, a declarat pentru sursa citată Mircea Irimie.

Vicenţiu Ştir vrea doar la Dej

Preşedintele ALDE Dej, Vicenţiu Ştir îl susţine pentru cea mai înaltă funcţie de conducere pe Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru Dej sigur voi candida. Sunt preşedinte la Dej şi voi candida tot pentru această funcţie, la nivel naţional nu candidez şi îl voi susţine şi eu şi organizaţia noastră pe Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Ştir.

ALDE renunţă la formula actuală

Copreşedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, la Senat, că ALDE va renunţa la formula actuală de conducere şi va avea, după congres, o conducere unică. Tariceanu a anunţat că un congres al ALDE va avea loc „cel mai probabil după Paşti”.

Acest lucru l-am discutat cu colegul meu Daniel Constantin şi am convenit că după congres aceasta formulată tranzitorie pe care am folosit-o după fuziunea celor două formaţiuni va fi abandonată. Deci, vom merge pe o formulă de conducere unică„, a declarat copreşedintele ALDE.

 

Sursa – monitorulcj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER