Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Alertă în Munţii Rodnei! Două turiste din Ucraina, rătăcite pe munte, căutate de aproape 24 de ore fără succes

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Două turiste din Ucraina sunt căutate de aproape 24 de ore după ce s-au rătăcit în Munţii Rodnei din cauza ceţii. Cele două turiste, în vârstă de 45 şi 60 de ani, făceau parte dintr-un grup de turişti aflaţi în drumeţie, scrie Mediafax.

Cele două turiste din Ucraina, aflate în drumeţie în Munţii Rodnei, sunt căutate de echipele Salvamont din Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, după ce s-au pierdut, duminică, pe munte, din cauza ceţii extrem de dense.

Salvatorii au cerut şi ajutorul unui elicopter specializat în misiuni de salvare montantă însă până acum nu au avut niciun rezultat.

„Acum acţiune de căutare-salvare în zona Pietrosul Rodnei a Salvamont Maramureş. Două turiste din Ucraina, rătăcite în zona Pietrosul Rodnei… Se anunţă o acţiune extrem de dificilă având în vedere zona mare de căutare. S-a solicitat sprijinul unui elicopter cu camere cu termoviziune”, a anunţat Salvamont Mamamureş pe pagina de Facebook.

Peste 30 de persoane, dintre care 16 salvatori montani din Maramureş, caută cele două turiste rătăcite, acţiunea fiind îngreunată de ceaţa densă dar şi de plafonul jos de nori.

În sprijinul salvatorilor montani din Maramureş au fost solicitaţi şi salvamontiştii bistriţeni.

„Am fost solicitaţi, luni, să ne alăturăm căutărilor din Pietrosul Rodnei. Ştim că apelul la 112 s-a făcut ieri după-amiaza, de atunci cele două turiste sunt căutate şi încă nu au fost găsite. Suntem şase salvamontişti, patru de la Bistriţa şi doi de la Rodna, vom intra în Munţii Rodnei de pe Valea Anieşului şi vom urca spre şaua La Cărţi de unde ne vom împărţi şi vor efectua căutări în zonă”, a declarant, pentru MEDIAFAX, şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu.

Cele două turiste din Urcaina, în vârstă de 45 şi 60 de ani, făceau parte dintr-un grup de turişti aflaţi în drumeţie în Munţii Rodnei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER