Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Peste 83 de kilometri de rețele de alimentare cu apă în comunele Mica și Unguraș!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat autorizația de construire privind executarea lucrărilor de extindere a rețelelor de alimentare cu apă în comunele Unguraș și Mica, lucrări ce se vor desfășura în cadrul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj în perioada 2014 – 2020.

Astfel, în ceea ce privește comuna clujeană Unguraș, în satele Unguraș, Valea Ungurașului și Batin se vor realiza tronsoane de aducțiune cu o lungime totală însumată de 19.214 metri, iar în satul Unguraș se va amplasa o stație de pompare. Totodată, va fi realizată o gospodărie nouă de apă în Valea Ungurașului, care va cuprinde un rezervor de înmagazinare de 100 mc, o stație de clorinare, cămine de vane, un bazin vidanjabil, instalații hidraulice aferente rezervoarelor, rețele tehnologice interioare și exterioare, sistematizări verticale, precum și drumuri de incintă.

De asemenea, două gospodării de apă existente în satul Unguraș vor fi reabilitate, lucrările vizând intervenții la rezervoare, o nouă stație de clorinare, cămine de vane noi și reabilitarea celor existente, un nou bazin vidanjabil, rețele tehnologice interioare și exterioare noi, drumuri de incintă și sistematizări verticale.

Nu în ultimul rând, se vor realiza tronsoanele rețelei de distribuție a apei potabile, cu o lungime de 6.781 de metri și 230 de branșamente pentru consumatori, urmând a fi montate 66 de cămine de vane, dintre care 32 de bucăți vor fi în Unguraș, 22 în Valea Ungurașului, iar în Batin vor fi amplasate 12 astfel de cămine.

Totodată, în comuna Mica, extinderea rețelei de alimentare cu apă va cuprinde tronsoane de aducțiune în lungime de 19.598 de metri, realizarea a trei stații noi de pompare pe noua conductă de aducțiune, precum și o rețea de distribuție cu lungimea de 37.847 de metri și 1.367 de branșamente.

Lucrările vor viza și realizarea a 157 de cămine de vane, dintre care 33 vor fi în satul Mănăstirea, 34 în Mica, 38 de bucăți vor fi amplasate în Sânmărghita, în Nireș vor fi 45 de cămine de vane și 7 bucăți în Dâmbu Mare.

Nu în ultimul rând, urmează a fi realizate trei gospodării de apă în localitățile Mănăstirea, Nireș și Sânmărghita, operațiuni ce vor consta în amplasarea unui rezervor de înmagazinare de 200 mc, stație de clorinare, cămine de vane, un bazin vidanjabil, instalații hidraulice aferente rezervoarelor, rețele tehnologice interioare și exterioare, sistematizare verticală și drumuri de incintă.

Reamintim faptul că aceste lucrări vor fi executate în baza contractului de lucrări numărul 13 din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, proiect mamut cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș la finalul anului 2018.

Ştiri din zonă

Cluj | Patru femei și un bărbat, vindecați de COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile anunță că încă cinci persoane infectate cu COVID-19 au fost declarate vindecate, la Cluj.

Este vorba despre patru femei cu vârstele cuprinse între 41 și 52 de ani și un bărbat de 38 de ani. Toate cele cinci persoane au fost declarate vindecate, fiind ulterior externate.

În total sunt 16 persoane vindecate la Cluj, dintre care 9 au domiciliul în județul nostru.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Autorități: 62 de persoane confirmate cu COVID-19 în județul Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au anunțat, în urmă cu puțin timp, că la nivelul județului Cluj sunt 62 de persoane depistate pozitiv.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 4.521 persoane în autoizolare la domiciliu, 62 persoane depistate pozitiv, internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cluj | Acțiune pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență

Publicat acum

pe

loading...

Peste 870 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat la data de 2 aprilie 2020, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, în județului Cluj.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 726 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 464 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Totodată, 120 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 292.200 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 64 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați, care furnizează servicii de asistență medicală în prespital, în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore a fost asigurat transportul pentru 83 de cetățeni români, reîntorși pe aeroportul din Cluj-Napoca, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

De asemenea, prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 970 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Nu uitați! Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 4.521 persoane în autoizolare la domiciliu, 62 persoane depistate pozitiv, internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare