Conectează-te cu noi

Administraţie

Aleșii locali din Dej și-au ocupat astăzi fotoliile în Consiliul Local – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Sedinta de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Dej (2)

loading...

Sala Festivă a Primăriei Municipiului Dej a găzduit astăzi ședința de constituire a Consiliului Local Dej, în urma alegerilor locale din 5 iunie.

În prezența prefectului județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, a președintelui Judecătoriei Dej Corin Igna, a președintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat și a numeroși invitați, Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej a găzduit astăzi, cu începere de la ora 14, ședința de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Dej.

Ședința a debutat cu mari emoții pentru noii aleși locali, ordinea de zi fiind votată în unanimitate de consilierii locali prezenți. Ulterior, președintele ședinței, proaspătul ales pe listele PSD Giurgiu Gheorghe, a trecut la constituirea grupurilor de consilieri locali, iar apoi la aprobarea componenței numerice și alegerea membrilor comisiei de validare (Nicolae Lazăr, Jorgeta Mihăeștean, Francisc Torpenyi – propunerile PSD, Marius Butuza, Simion Buburuz – propunerile PNL), ambele proiecte fiind votate în unanimitate de consilierii prezenți.

Înainte de trecerea la următorul punct aflat pe ordinea de zi, și anume „validarea mandatelor consilierilor locali declarați aleși la data de 5 iunie 2016”, președintele de ședință a solicitat o pauză de 30 de minute pentru consultări și verificări. Ulterior, Jorgeta Mihăeștean a anunțat că toți aleșii au fost validați.

Vă reamintim, conform rezultatelor alegerilor locale din 5 iunie, Consiliul Local Dej va fi format din 11 social-democrați (Muncelean Teodora, Andrei Bradea, Boian Laura, Malyarcsuc Adrian, Lazăr Nicolae, Mihăeștean Jorgeta, Husa Lucian, Torpenyi Francisc-Albert, Cupşa Ioan, Giurgiu Gheorghe, Filip Dorin Cristian), 5 PNL-iști (Mureşan Aurelian, Buburuz Simion, Petrean Mihaela, Alexandru Adrian, Butuza Marius), doi reprezentanți ai UDMR (Anamaria Kovrig, Lorand Varga), în timp ce ultimul scaun va fi ocupat de PRM (Traian Mureșan).

După validarea mandatelor, rând pe rând, consilierii locali au depus jurământul în fața prefectului județului Cluj și în fața întregii audiențe. Ceremonia de depunere a jurământului fiind finalizată, Consiliul Local al Municipiului Dej a fost declarat legal constituit. Giurgiu Gheorghe a rămas președinte de ședință (votat fiind de noii săi colegi), iar apoi primarul Morar Costan a depus jurământul și a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată.

La proiectul cu numărul șapte, singura propunere pentru funcția de viceprimar a aparținut grupului PSD, Dora Muncelean fiind cea nominalizată. Prin vot secret, reprezentanta social-democraților a primit 13 voturi ”pentru” (11 PSD, 2 UDMR) și a obținut fotoliul de viceprimar al Dejului pentru următorii patru ani. Cei cinci liberali din CL nu au votat această propunere.

Dora Muncelean a depus jurământul, iar apoi, în final, consilierii locali au organizat Comisiile de specialitate și au aprobat numărul și componența acestora.

Administraţie

Prima ședință a Consiliului Local Dej în 2020. Bugetul NU e pe ordinea de zi

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni joi, 30 ianuarie, de la ora 15, în cadrul ședinței ordinare pe luna ianuarie, prima de altfel din acest an.

Pe ordinea de zi sunt 11 proiecte de hotărâre.

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Dej, pentru anul școlar 2020 -2021.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea constatării dreptului de proprietate publică și prima înscriere a terenului în suprafața de 8.482 m.p. , Strada Nicolae Titulescu Nr. 16/C.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Art. 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 105/31.05.2018, privind  aprobarea dezmembrării imobilului înscris în C.F. Nr. 50856.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea anulării pozițiilor cu Nr. crt. 10 și Nr. crt. 11 din Anexa la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr.  77/29 iunie 2017, respectiv rectificarea C.F. Nr. 59918 Dej și C.F. Nr. 53522, prin reîntabularea pe Statul Român.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței COMISIEI TEHNICE de AMENAJARE a TERITORIULUI și URBANISM.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de folosință asupra terenului situat în Municipiul Dej, Strada Victor Motogna, Nr. 2, conform Legii Nr. 15/2003, republicată.
 7. Proiect de hotărâre privind atribuirea Lotului Nr. 19, situat în Municipiul Dej, Strada Victor Motogna, Nr. 2, conform Legii Nr. 15/2003, republicată.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractului de închiriere pentru terenul situat în Municipiul Dej, Strada Mircea cel Bătrân, Nr. 5, Bl. N 2, Ap. 21, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului – spațiu comercial.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractelor de concesiune pentru terenurile pe care sunt edificate Extinderi la parterul blocurilor.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrării imobilului înscris în C.F. Dej Nr. 51440 și concesionarea fără licitație publică pentru extindere spațiu construcție a suprafeței de 104 m.p.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei la Hotărârea Consiliului  Local al Municipiului Dej Nr. 119 din 31 octombrie 2019.
 12. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej: Agenții economici au obligația de a obține/prelungi acordul de funcționare

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În conformitate cu prevederile legale privind desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață Primăria Municipiului Dej vă informează că:

Toți agenții economici, persoane fizice și juridice, care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Dej au obligația de a obține acordul de funcționare care se emite de către Primarul Municipiului Dej.

Pentru agenții economici autorizați prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcționare se face până la data de 31 martie a fiecărui an.

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenții și se sancționează conform prevederilor legale.

Documentația necesară emiterii acordului și a fișei de valabilitate se depune la camera 12.

De asemenea, agenții economici care au depus documentațiile sunt invitați să își ridice de la camera 12 acordurile de funcționare și/sau fișele de valabilitate emise.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Modificări în programul de funcționare al patinoarului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță modificarea programului de funcționare al patinoarului.

În cursul săptămânii patinoarul va fi deschis de la ora 12:00, iar intrarea pe patinoar se va realiza după următorul program:

Luni- Vineri

 1. 12:00- 13:30
 2. 14:00- 15:30
 3. 16:00- 17:30
 4. 18:00- 19:30
 5. 20:00- 21:30.

Totodată în cursul săptămânii, la fel ca în anii anteriori, elevii din școlile dejene vor putea să își desfășoare pe patinoar orele de sport după un program prestabilit.

La sfârșitul săptămânii programul patinoarului va fi următorul:

Sâmbătă- Duminică

 1. 10:00- 11:30
 2. 12:00- 13:30
 3. 14:00- 15:30
 4. 16:00- 17:30
 5. 18:00- 19:30
 6. 20:00- 21:30

”Deoarece calitatea gheții este influenţată de condiţiile meteorologice, când situația o va impune, administraţia locală îşi rezervă dreptul de a modifica programul de funcţionare al patinoarului”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare