Conectează-te cu noi

Administraţie

Aleșii locali din Dej și-au ocupat astăzi fotoliile în Consiliul Local – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Sedinta de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Dej (2)

loading...

Sala Festivă a Primăriei Municipiului Dej a găzduit astăzi ședința de constituire a Consiliului Local Dej, în urma alegerilor locale din 5 iunie.

În prezența prefectului județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, a președintelui Judecătoriei Dej Corin Igna, a președintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat și a numeroși invitați, Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej a găzduit astăzi, cu începere de la ora 14, ședința de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Dej.

Ședința a debutat cu mari emoții pentru noii aleși locali, ordinea de zi fiind votată în unanimitate de consilierii locali prezenți. Ulterior, președintele ședinței, proaspătul ales pe listele PSD Giurgiu Gheorghe, a trecut la constituirea grupurilor de consilieri locali, iar apoi la aprobarea componenței numerice și alegerea membrilor comisiei de validare (Nicolae Lazăr, Jorgeta Mihăeștean, Francisc Torpenyi – propunerile PSD, Marius Butuza, Simion Buburuz – propunerile PNL), ambele proiecte fiind votate în unanimitate de consilierii prezenți.

Înainte de trecerea la următorul punct aflat pe ordinea de zi, și anume „validarea mandatelor consilierilor locali declarați aleși la data de 5 iunie 2016”, președintele de ședință a solicitat o pauză de 30 de minute pentru consultări și verificări. Ulterior, Jorgeta Mihăeștean a anunțat că toți aleșii au fost validați.

Vă reamintim, conform rezultatelor alegerilor locale din 5 iunie, Consiliul Local Dej va fi format din 11 social-democrați (Muncelean Teodora, Andrei Bradea, Boian Laura, Malyarcsuc Adrian, Lazăr Nicolae, Mihăeștean Jorgeta, Husa Lucian, Torpenyi Francisc-Albert, Cupşa Ioan, Giurgiu Gheorghe, Filip Dorin Cristian), 5 PNL-iști (Mureşan Aurelian, Buburuz Simion, Petrean Mihaela, Alexandru Adrian, Butuza Marius), doi reprezentanți ai UDMR (Anamaria Kovrig, Lorand Varga), în timp ce ultimul scaun va fi ocupat de PRM (Traian Mureșan).

După validarea mandatelor, rând pe rând, consilierii locali au depus jurământul în fața prefectului județului Cluj și în fața întregii audiențe. Ceremonia de depunere a jurământului fiind finalizată, Consiliul Local al Municipiului Dej a fost declarat legal constituit. Giurgiu Gheorghe a rămas președinte de ședință (votat fiind de noii săi colegi), iar apoi primarul Morar Costan a depus jurământul și a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată.

La proiectul cu numărul șapte, singura propunere pentru funcția de viceprimar a aparținut grupului PSD, Dora Muncelean fiind cea nominalizată. Prin vot secret, reprezentanta social-democraților a primit 13 voturi ”pentru” (11 PSD, 2 UDMR) și a obținut fotoliul de viceprimar al Dejului pentru următorii patru ani. Cei cinci liberali din CL nu au votat această propunere.

Dora Muncelean a depus jurământul, iar apoi, în final, consilierii locali au organizat Comisiile de specialitate și au aprobat numărul și componența acestora.

Administraţie

NINGE la Dej | Utilajele de deszăpezire intervin pe străzile din oraș

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej – prin Serviciul Administrării Domeniului Public (SADP) – acționează pentru asigurarea eficientă a deszăpezirii.

Din informațiile Dej24.ro, încă de la ora 16:30, șase utilaje pentru deszăpezirea carosabilului intervin pe străzile din oraș. Ulterior, din curtea Serviciului Administrării Domeniului Public au ieșit și două utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor.

ACTUALIZARE: ”Urmare a zăpezii căzute în cursul zilei, Primăria Municipiului Dej – prin Serviciul Administrării Domeniului Public (SADP) – acționează pentru deszăpezire în toate zonele orașului. Acțiunea a fost demarată în jurul orei 16:30 și continuă și la această oră. Șase utilaje de deszăpezire – atât utilajele cu lamă, cât și pentru distribuit material antiderapant lichid și solid – sunt în teren. S-a acționat în prima fază cu prioritate pe străzile principale pentru a se asigura accesul mijloacelor de transport în comun și ulterior pe străzile secundare. De asemenea, se actionează la această oră si cu două utilaje la nivelul trotuarelor.

Intervențiile pentru deszăpezire nu se pot derula simultan pe toate străzile, însă echipele SADP acționează permanent. Orice problemă referitoare la intervențiile pentru deszăpezire în municipiul Dej poate fi semnalată la numărul de telefon 0731 311 797, urmând să se intervină cât mai rapid posibil în zona respectivă”, au transmis, pentru Dej24.ro, reprezentanții Primăriei Municipiului Dej.

Continuă să citești

Administraţie

DEZBATERE PUBLICĂ cu privire la modificările aduse Regulamentului Local de Urbanism aferent P.U.G. municipiul Dej

Publicat acum

pe

loading...

MUNICIPIUL DEJ, DIRECȚIA TEHNICĂ, SERVICIUL DE URBANISM ȘI AMENAJAREA TERITORIULUI, în conformitate cu prevederile legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la modificările aduse Regulamentului Local de Urbanism aferent P.U.G. municipiul Dej.

Aceste modificări sunt pentru zonele:

M. – ZONA MIXTĂ

subzona M.1., M.2., M.3., M.4.

L. – ZONA  DE  LOCUIT

Subzona L.1., L.2., L.3., L.4., L.6.

Precizăm că aceste modificări sunt oportune în vederea eliminării unor exprimări ambigue întâlnite în Regulamentul Local de Urbanism și datorită unor cerințe funcționale care să ducă la o dezvoltare urbanistică rațională a municipiului.

Aceste modificări  au primit avizul cu nr. 188 din 05.11.2019 din partea arhitectului Șef al Județului Cluj, în urma consultării în cadrul Comisiei de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, miercuri  11 decembrie 2019, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei municipiului Dej, pe site-ul Primăriei municipiului Dej www.primaria.dej.ro sau pe e-mail primaria@dej.ro până la data de 11.12.2019, ora 10.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință a CL Dej, joia viitoare. Aleșii discută despre bazinul de înot și transportul public local

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni joia viitoare, în data de 28, de la ora 16, în cadrul unei ședințe ordinare pe luna noiembrie.

Pe ordinea de zi se află 10 proiecte de hotărâre.

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al societății Tetarom S.A.
 2. Proiect de hotărâre pentru aprobarea executării lucrărilor ce se vor executa pe domeniul public al Municipiului Dej pentru realizarea obiectivului de investiție ”Înființare rețele de canalizare în comuna Mica, județul Cluj”, beneficiar U.A.T Mica, județul Cluj.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea delegării directe a gestiunii serviciului de transport public local din Municipiul Dej, aprobarea ”Studiului de oportunitate privind delegarea serviciului de transport public local de călători și aprobarea propunerii de Contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin concesiune în Municipiul Dej, inclusiv anexele acestuia.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării de stimulente financiare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Dej.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism ”Plan urbanistic de detaliu” pentru executarea lucrărilor de construire locuință P., magazie și împrejmuire, generat de imobilul situat în Municipiul Dej, Strada Huhurez Nr. 42, C.F. Nr. 60052, Nr. cad. 60052.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Art. 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 68 din data de 30 mai 2019, privind aprobarea trecerii suprafeței de 62 m.p. din Patrimoniul public al Municipiului Dej în Patrimoniul privat al Municipiului Dej.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului local al Municipiului Dej și al instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții, Spitalul Municipal Dej.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Bazinului de înot didactic din Municipiul Dej și a unor măsuri de administrarea acestuia.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri referitoare la organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului Municipiului Dej.
 10. Proiect de hotărâre privind  aprobarea modificării și completării Anexei la Hotărârea  Nr. 89/2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Dej și din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Dej.
 11. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare