Conectează-te cu noi

Administraţie

Aleșii locali din Dej și-au ocupat astăzi fotoliile în Consiliul Local – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Sedinta de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Dej (2)

Sala Festivă a Primăriei Municipiului Dej a găzduit astăzi ședința de constituire a Consiliului Local Dej, în urma alegerilor locale din 5 iunie.

În prezența prefectului județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, a președintelui Judecătoriei Dej Corin Igna, a președintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat și a numeroși invitați, Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej a găzduit astăzi, cu începere de la ora 14, ședința de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Dej.

Ședința a debutat cu mari emoții pentru noii aleși locali, ordinea de zi fiind votată în unanimitate de consilierii locali prezenți. Ulterior, președintele ședinței, proaspătul ales pe listele PSD Giurgiu Gheorghe, a trecut la constituirea grupurilor de consilieri locali, iar apoi la aprobarea componenței numerice și alegerea membrilor comisiei de validare (Nicolae Lazăr, Jorgeta Mihăeștean, Francisc Torpenyi – propunerile PSD, Marius Butuza, Simion Buburuz – propunerile PNL), ambele proiecte fiind votate în unanimitate de consilierii prezenți.

Înainte de trecerea la următorul punct aflat pe ordinea de zi, și anume „validarea mandatelor consilierilor locali declarați aleși la data de 5 iunie 2016”, președintele de ședință a solicitat o pauză de 30 de minute pentru consultări și verificări. Ulterior, Jorgeta Mihăeștean a anunțat că toți aleșii au fost validați.

Vă reamintim, conform rezultatelor alegerilor locale din 5 iunie, Consiliul Local Dej va fi format din 11 social-democrați (Muncelean Teodora, Andrei Bradea, Boian Laura, Malyarcsuc Adrian, Lazăr Nicolae, Mihăeștean Jorgeta, Husa Lucian, Torpenyi Francisc-Albert, Cupşa Ioan, Giurgiu Gheorghe, Filip Dorin Cristian), 5 PNL-iști (Mureşan Aurelian, Buburuz Simion, Petrean Mihaela, Alexandru Adrian, Butuza Marius), doi reprezentanți ai UDMR (Anamaria Kovrig, Lorand Varga), în timp ce ultimul scaun va fi ocupat de PRM (Traian Mureșan).

După validarea mandatelor, rând pe rând, consilierii locali au depus jurământul în fața prefectului județului Cluj și în fața întregii audiențe. Ceremonia de depunere a jurământului fiind finalizată, Consiliul Local al Municipiului Dej a fost declarat legal constituit. Giurgiu Gheorghe a rămas președinte de ședință (votat fiind de noii săi colegi), iar apoi primarul Morar Costan a depus jurământul și a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată.

La proiectul cu numărul șapte, singura propunere pentru funcția de viceprimar a aparținut grupului PSD, Dora Muncelean fiind cea nominalizată. Prin vot secret, reprezentanta social-democraților a primit 13 voturi ”pentru” (11 PSD, 2 UDMR) și a obținut fotoliul de viceprimar al Dejului pentru următorii patru ani. Cei cinci liberali din CL nu au votat această propunere.

Dora Muncelean a depus jurământul, iar apoi, în final, consilierii locali au organizat Comisiile de specialitate și au aprobat numărul și componența acestora.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER