Conectează-te cu noi

Politic

Alexandru Cordoș: Domnule Orban, nu așa se guvernează o țară!

Publicat acum

pe

Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, candidat la Camera Deputaților, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă un mesaj adresat premierului Ludovic Orban.

”Domnule Premier, Ludovic Orban, unde sunt măsurile de stimulare a economiei promise pentru perioada crizei pandemice? 25 de miliarde de euro este cuantumul sumei cu care România s-a îndatorat de la preluarea guvernării de către liberali. Suntem în mijlocul celui de-al doilea val pandemic și la fel ca și în cazul primului val, care a avut loc în primăvară, nu se observă nimic concret în ceea ce privește sprijinul promis de Guvern. Producția este la pământ, HORECA de asemenea, consumul și puterea de cumpărare se apropie de o reducere la jumătate față de finele anului trecut. Poate vă ajută să lecturați măsurile economice propuse de viitorul guvern PSD, pentru mandatul 2020-2024:

  • Siguranța locurilor de muncă prin investiții publice în economie și prin sprijinirea firmelor care PRODUC ÎN ROMÂNIA. Toate programele de sprijin pentru companii sunt condiționate de crearea și menținerea locurilor de muncă.
  • Scăderea impozitelor pe salariile mai mici de 6.000 lei, până la impozit ZERO pe salariu minim. Se face în prima zi de guvernare, prin creșterea sumelor deduse de la impozit. Impact de doar 0,2% din PIB, fără presiune pe mediul de afaceri.
  • Sprijinirea salariaților cu copii: impozite mai mici pe salarii, vouchere pentru a lăsa copii la creșă ca să nu renunțe la job, vouchere pentru copiii școlari care nu au absențe, stimuli de reinserție în muncă și sprijin pentru achiziția în rate a unei locuințe.
  • Creșterea salariului minim pentru păstrarea salariaților în România, după  modelul salariului minim european, până la 50% din salariul mediu brut pe economie.
  • Creșterea graduală a pensiilor calculate pe baza contributivității, odată cu creșterea veniturilor la bugetul de stat, din absorbția fondurilor europene, din creșterea investițiilor, din îmbunătățirea colectării taxelor și din stoparea risipei banului public, astfel încât creșterea economică să se regăsească și în buzunarele celor care au muncit cinstit o viață.

Dacă măsurile propuse de Partidul Social Democrat nu vă ajută și nici nu vă stimulează, poate ar trebui să renunțați nu doar la Guvernare ci și la ideea de a face politică!

Alexandru Cordoș

Președinte PSD Organizația Județeană Cluj

Candidat Camera Deputaților din Parlamentul României

*articol cu caracter electoral

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER