Conectează-te cu noi

Politic

Candidat sub lupă. Ramona Toadere, candidat USR PLUS

Publicat acum

pe

”Sunt o tânără crescută la țară, înțeleg provocările din acest mediu și am ales să-mi dedic timpul și platforma politică pentru incluziune socială, acces universal la asistență medicală de calitate și educație incluzivă” – Ramona Toadere, candidat USR PLUS pentru un post de parlamentar la alegerile din decembrie 2020.

Ramona Toadere a crescut în comuna clujeană Aghireșu, a urmat Colegiul Național Emil Racoviță, unde a studiat matematică și informatică în regim intensiv, continuând cu absolvirea cursurilor Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca. Aceasta și-a definitivat studiile cu un masterat în cadrul aceleiași universități în domeniul informaticii, domeniu în care a decis să-și construiască și cariera profesională.

Implicarea în politică a venit ca o urmare firească a unei firi empatice și muncitoare, care își dorește să facă o diferență notabilă în mediul în care a crescut. Astfel, alături de o echipă restrânsă, în 2018, Ramona pune bazele filialei locale USR din Aghireșu, filială pe care o conduce, la al doilea mandat de președinte, susținând promovarea incluziunii și participarea deplină a copiilor din mediul rural la societate.

”Toti copiii au talente și abilități care merită apreciate și susținute, indiferent de mediul lor de proveniență”, afirmă Ramona în susținerea programului politic de candidatură la alegerile parlamentare.

Foarte des auzim amintite discrepanțele dintre mediul urban și cel rural. Vedem cu toții aceste diferențe din infrastructura locală, din sistemul sanitar și din învățământ. Ce ar trebui să înțelegem, și aici cred că de multe ori trecem cu vederea, este cât de mult se răsfrâng aceste condiții asupra copiilor de azi, adică asupra viitoarei generații de adulți. Mulți copii au greutăți reale în a avea acces la educație și informație.

În România, multe dintre aceste situații sunt larg răspândite la nivel național:

  1. 1.85 milioane de copii trăiesc în mediu rural, aproximativ jumatate din copiii din toată țara;
  2. 30% din familiile acestor copii nu au venituri suficiente pentru raiul de zi cu zi;
  3. 1 din 8 copii din satele românești declară că se duce întotdeauna sau deseori flămând la culcare seara;
  4. 1 din 5 copii muncește înainte sau după școala și o parte dintre ei lipsesc de la școală pentru a susține efortul de trai al familiei prin muncă în gospodărie.

Aceste cifre sunt îngrijorătoare, motiv pentru care Ramona și-a dedicat platforma politică luptei pentru accesul neîngradit al acestor copii la educație și condiții de trai decent.

Printre măsurile susținute în programul ei politic, amintim:

  • Stimularea financiară a participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate;
  • Pachetul de intervenții ”Școală pentru toți”;
  • Acces cu prioritate la alimentarea cu energie pentru populația definită ca și ”consumatori vulnerabili”;
  • Sprijin mai eficient pentru persoanele defavorizate și creșterea numărului celor care lucrează legal.

”În acest moment, accesul precar la servicii sociale, medicale și educaționale este o prioritate pe care mi-o asum public. Fără sprijin, acești copii nu vor avea niciodată șanse reale la un trai decent și riscă să rămână marginalizați, fără să-și poată descoperi potențialul și aptitudinile. În 6 decembrie votăm USR PLUS pentru un viitor promițător și accesibil și copiilor din medii defavorizate”, Ramona Toadere, candidat USR PLUS la Alegerile Parlamentare 2020.

*articol cu caracter electoral

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER