Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de inspectorii ANSVSA în județul Cluj. Ce nereguli au descoperit

Publicat acum

pe

ANSVSA laborator probe

În perioada 5-22 decembrie 2016, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 4.865 de unități de producție și comercializare de produse alimentare. Doar în județul Cluj au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei.

Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 394 de amenzi contravenționale, 11 unități au primit ordin de suspendare a activității, iar în cazul altor 6 s-a decis interzicerea activității.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 657.310 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depășește 20 de tone.

Verificările inspectorilor au vizat târguri de animale, piețele agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).

În județul Cluj, inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi în valoare totală de 32.600 lei. Printre neregulile constatate se numără: spații de depozitare, producție și desfacere a produselor alimentare cu deficiențe de igienă, etichetare necorespunzătoare, lipsa contract cu firme specializate pentru deratizare, dezinfecție dezinsecție (DDD), planuri și proceduri HACCP întocmite necorespunzător, lipsa sau nerespectarea programelor de autocontrol sau lipsa trasabilității produselor alimentare.

Potrivit ANSVSA, controalele tematice demarate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor continua până pe data de 8 ianuarie 2017.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER