Conectează-te cu noi

Naţional

Amenzi usturătoare pentru angajatori. Vizat de Inspecția Muncii, în special sectorul construcțiilor

Publicat acum

pe

ITMS Inspectia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 11 – 15 aprilie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 730.931 de euro, adică 3.216.100 de lei. Totodată, au fost depistate 366 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 2.559.100 de lei din care 2.015.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 18 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 527 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 657.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 40 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 17 opriri de echipamente și sistarea activității la 5 locuri de muncă.

Așa cum am anunțat, Inspecția Muncii a desfășurat în perioada 6 – 9 aprilie 2016 Campania Naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată pentru lucrătorii angajaţi în domeniul construcţiilor. Au fost efectuate acţiuni de control, cu caracter inopinat la angajatorii cu activitate în domeniu pentru a verifica respectarea prevederilor legale referitoare la relaţiile de muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 500.000 de euro din care aproape 420.000 au fost pentru munca la negru. Au fost depistate 305 persoane care munceau fără forme legale de angajare. Suntem ingrijorați de frecventele încălcări ale legislației muncii, pe care le am identificat în controale. Dintre acestea menționăm: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, lipsa unui exemplar al contractului individual de muncă înmânat salariaţilor, neîntocmirea regulamentului intern, nerespectarea prevederilor legale referitoare la repartizarea programului de lucru în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, a celor referitoare la munca suplimentară ori repausul săptămânal. Pentru remedierea deficienţelor au fost dispuse măsuri obligatorii, cu termene concrete de realizare”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER