Conectează-te cu noi

....

Naţional

ANCOM: Viteze medii de download în creștere cu 78% la Internet fix și 35% la conexiuni mobile, în 2016

Publicat acum

pe

....

Utilizatorii de internet din România au beneficiat, în 2016, de viteze medii de descărcare de 95 Mbps pentru internet fix, în creștere cu 78,4%, respectiv 26 Mbps pentru internet mobil, în creștere cu aproape 35%, arată statistica Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

....

ANCOM realizează, prin intermediul aplicației Netograf.ro, statistici trimestriale și anuale privind calitatea serviciului de acces la internet fix și mobil din România, printre care și vitezele medii de descărcare a datelor, așa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a efectuat măsurători prin intermediul aplicației, separate în funcție de operator.

Potrivit sursei citate, testele efectuate pe netograf.ro arată că, anul trecut, viteza medie de download date internet fix a ajuns de la 53,2 Mbps în 2015 la 94,95 Mbps (+78,4%), iar viteza medie de download mobil a crescut de la 19,2 Mbps la 25,9 Mbps (+34,7%).

Totodată, se constată o creștere și în ceea ce privește viteza medie de upload, de aproximativ 46%, de la 53,9 Mbps la 78,8 Mbps pentru serviciile fixe, respectiv de aproximativ 23%, de la 8,39 Mbps la 10,32 Mbps pentru serviciile mobile.

Statisticile pentru serviciile date de fix și mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 182.500 de teste efectuate de utilizatori în anul 2016, care au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER